Mažiesiems klaipėdiečiams – atnaujintas baseinas

Uostamiestyje duris atvėrė atnaujintas balneologijos kabinetas, todėl mažieji klaipėdiečiai jau gali mėgautis sveikam augimui reikalingomis vandens procedūromis. Po maždaug pusmetį trukusių kapitalinio remonto darbų vaikai ne tik gaus tobulesnes paslaugas, bet už jas mažiau plonės ir tėvelių piniginės.

Pirmasis Lietuvoje

Nuo pat Klaipėdos sveikatos priežiūros centro įkūrimo čia veikia ir balneologijos kabinetas – baseinas bei vonios, kur mažiesiems klaipėdiečiams teikiamos įvairios lavinančios bei gydančios vandens procedūros.

„Klaipėdiečiai pirmieji įkūrė tokį baseiną ir pradėjo maudyti kūdikius bei mokyti juos plaukti bei ne tik gydyti sergančius vaikučius, bet ir grūdinti sveikus mažuosius gyventojus“, – pastebėjo Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.

Visuomet populiarus buvęs baseinas praėjusiais metais duris užvėrė kapitalinio remonto darbams, mat toliau be reikalingos įrangos funkcionuoti negalėjo – smarkiai padidėjusios eksploatavimo išlaidos išpūtė ir paslaugos teikimo kainas, tai bemat sukėlė tėvų pasipiktinimą.

Išaugo kaina

Praėjusių metų pavasarį Visuomenės sveikatos centrui patikrinus baseiną paaiškėjo, jog norint, kad teikiamos paslaugos atitiktų visus keliamus higienos reikalavimus, po kiekvienos vaikų grupės procedūrų reikėjo iš naujo pakeisti vandenį.

„Tai buvo vienintelis baseinas, kuris buvo pildomas natūraliu vandentiekio vandeniu. Tai smarkiai padidino kainą, nes didžiąją jos dalį ir sudaro būtent vandens kaina. Priklausomai nuo to, kokio gylio baseine vaikai maudėsi, vienas apsilankymas pabrango nuo 40 iki 80 litų“, – pasakojo vyriausioji gydytoja.

Smarkiai šoktelėjusios kainos netruko sulaukti piktų vaikus auginančių klaipėdiečių reakcijų, todėl buvo nuspręsta, jog reikia imtis baseino remonto. Finansuojant šį projektą pečius surėmė uostamiesčio savivaldybė ir Klaipėdos sveikatos priežiūros centras.

Moderni sistema

Remonto darbai prasidėjo praėjusių metų rugsėjį. Uostamiesčio savivaldybė tada skyrė 27,92 tūkst. eurų, už juos baseine buvo įrengta moderni vaikų baseino vandens valymo ir dezinfekavimo sistema, suremontuotas baseino kesonas.

Šie darbai leido smarkiai sumažinti vieno apsilankymo kainą. Šiuo metu grupinis vaikų užsiėmimas baseine kainuoja 6,48 eurus, senąja valiuta tai atitiktų 22,38 litus. Už individualų užsiėmimą kūdikio vonioje tėveliams teks pakloti  4,34 eurus arba 14,99 litus, o individualus  užsiėmimas mažajame baseinėlyje kainuoja 6,48 eurus, tai atitiktų 22,38 litus.

Vandenį keis du kartus

Dabar baseine vandenį tereikės keisti du kartus per metus. Vyriausioji gydytoja pastebėjo, jog nuolat bus atliekami vandens tikrinimai, jeigu pasirodys, kad vandenyje yra per daug vienokios ar kitokios medžiagos, vanduo bus keičiamas nedelsiant.

„Juk maudosi vaikai. Jeigu vandenyje bus nustatytas per didelis amoniako kiekis, vandenį keisime, kitaip jo pašalinti neįmanoma“, – paaiškino L.Venckienė.

Atnaujino ir patalpas

Tiesa, vien pastatyti modernius įrenginius neužteko, nuspręsta kabinetą tvarkyti kompleksiškai, todėl Klaipėdos sveikatos priežiūros centras iš savo pinigų surado dar 20,42 tūkst. eurų.

Už šias lėšas buvo įrengtas kūdikių maitinimo kambarys, suremontuotas stogas bei įsigyta reikalingos naujos įrangos.

„Šituo baseinu gali naudotis visi miesto vaikai, nepriklausomai nuo to, kokiame centre jie priregistruoti“, – patikino L.Venckienė.

Šiomis dienomis naujajame baseine paslaugomis jau mėgaujasi pirmieji jo lankytojai. Kabineto darbuotojai patikino, kad lankytojų žurnale laisvos vietos sparčiai pildosi, tėvai nekantriai laukia kol jų mažieji panirs į baseiną.

Pirmieji – sulaukę dviejų mėnesių

Į atnaujinto baseino vandenį įmerkti kojytes vaikai anksčiausiai gali jau sulaukę dviejų mėnesių, čia su jais mankštinamasi, jie plukdomi kūdikių vonioje.

„Vėliau yra įvairių grupių. Vaikai mokosi plaukti vonelėse, vėliau pereina į tarpinį baseiną, o paskui sudaromos grupės baseine, kur jau gali plaukioti“, – vardijo centro vadovė.

Vyriausiosios gydytojos teigimu, baseine teikiamomis paslaugomis mažieji klaipėdiečiai gali mėgautis tol, kol jiems pakanka gylio.

Anksčiau vaikų baseinas buvo vieno gylio. Vandens buvo prileidžiama tiksliai tiek, kiek konkrečiai vaikų grupei reikia. Atsinaujinusiame baseine vienu metu plaukioti gali ir skirtingų ūgių vaikai, mat jis padalintas į du gylius – 60 cm ir 90 cm.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Malonios darbuotojos, smagu ateiti su savo vaikuciais :)

Kliente

Kliente portretas
Personalas nuostabus :)

.

. portretas
tik nereikia cia "lia lia". tik nesakykit, kad Jus pacios niekad neinat i darba su temperatura, ar kosincios? taip suprantu, tai yra darbas su kudikiais ir vaikais, bet pas mus Lietuvoje yra menkas nedarbingumo apmokejimas ir niekas nenori prarasti pinigu, kitas dalykas - poziuris i sergantiji. niekas nenori taves vaduoti ir dirbti kito darbus. taip kad, problemos yra pacioje sistemoje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių