Mažėja uostamiesčio biudžetas

Keliais šimtais tūkstančių eurų susitrauks Klaipėdos biudžetas. Nors kai kurios ministerijos pastaruoju metu uostamiesčiui atseikėjo pinigų, tačiau dėl nepasiteisinusių dividendų lūkesčių iždą teks sumažinti daugiau nei 400 tūkst. eurų.

Metų pradžioje patvirtintą rekordinį miesto biudžetą prireikė kiek apkarpyti. Biudžeto pajamas siūloma mažinti 439,2 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė teigė, kad nepasiteisino lūkesčiai dėl dividendų surinkimo – jų gauta 778,3 tūkst. eurų mažiau nei planuota.

Nors dividendų sulaukta ne tiek, kiek tikėtasi, tačiau į miesto kišenę dar įkris keli šimtai tūkstančių eurų, kuriuos Klaipėdai numatė ministerijos.

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro įsakymu 160 tūkst. eurų bus skirta P.Mašioto progimnazijai ir Vytauto Didžiojo gimnazijai modernizuoti.

Dėl Biudžetinių įstaigų darbo apmokėjimo įstatymo pasikeitimų Sveikatos apsaugos ministerija 10 tūkst. eurų atseikėjo uostamiesčio visuomenės sveikatos biurui.

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu 974,6 tūkst. eurų dotacija ES finansinės paramos lėšų skirta projektui „Kompleksinės paslaugos šeimai Klaipėdos mieste“ vykdyti.

Šiais metais numatoma gauti 152,3 tūkst. eurų šio projekto veikloms finansuoti.

Neseniai posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė minėtiems pokyčiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Сергей

Сергей portretas
Sutvarkykite kelius, jau gėda žiūrėti!

Mokytis

Mokytis portretas
Gal netaškykite pinigų mero šeimos hobiui-džiazui, taupykite, atsisakykite kvailiausių projektų. Į kursus pas Kauno merą Matijošaitį vykite, beviltiški, įgrisę ir (kas galėtų paneigti) nesąžiningi liberalai...

Reikia

Reikia portretas
Klaipėdai reikalingas oro uostas, tiltas per geležinkelį sujungiantis Kretingos gatvę su viaduku per Dangę (Bastiono tiltas niekam nereikalingas ir jis nieko neišspręs), reikia sutvarkyti įvažiavimą į miestą per Tauralaukį, tokios baisios duobių ir lopų gatvės be šaligatvių neturi net mažiausi Lietuvos miesteliai, sutvarkyti Kruizinių laivų terminalo teritoriją nuo šiukšlynų iškart išlsilaipinus į miestą reikalinga griežtinti balastinio vandens surinkimą iš atplaukiančių laivų, kad savo srutas jie neišpiltų stovėdami reide tieiai į pliažus.Iškirskite pagaliau tuos tarybinius stabus-topolius, kurie "užpūkavo" visą miestą- žmonės serga alergijomis. Mietas turi daug problemų ir liko tik trys metai iki ES pinigų srauto uždarymo. Suglauskit pečius ir išspręskit, patiems reikės čia gyventi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių