Maudynės naujame baseine – jau žiemą?

Naujo uostamiesčio daugiafunkcio sveikatingumo centro statybas tikimasi pabaigti iki šių metų galo, tačiau, ar klaipėdiečiai jau galės pliūkštelėti į naujojo baseino vandenį, nežinia. Sutartis su rangovais sudaryta iki vasario.

Naujo Klaipėdos baseino statybos kol kas vyksta taip, kaip planuota.

Uostamiesčio savivaldybės Projektų valdymo poskyrio vedėjas Gintaras Dovidaitis teigė, kad su objektą statančiais rangovais sutartis sudaryta iki vasario mėnesio. Pabrėžiama, kad kol kas nuo numatyto darbų grafiko neatsiliekama.

„Darbai vyksta gana sklandžiai. Tikriausiai einant pro šalį matyti, jog jie atliekami sparčiai“, – pastebėjo G.Dovidaitis.

Šiuo metu jau baigtos paties pastato konstrukcijų statybos, plušama statinio viduje – vyksta apdailos, tinkavimo darbai.

Šią vasarą jau atlikti paties baseino bandymai į jį prileidžiant vandens. Taip pat išmėginta ir nardymo šachta. Buvo tikrinama, ar kur nesisunkia, nebėga vanduo.

Anot pašnekovo, šie bandymai pavyko sklandžiai.

Kiek anksčiau žadėta, kad klaipėdiečiai į naujo baseino vandenį galės pliūkštelėti jau šių metų pabaigoje. Vis dėlto savivaldybės darbuotojas neskubėjo švaistytis pažadais.

„Rangovas kol kas darbus vykdo tokiu tempu, kad, tikėtina, šiemet turėtų pabaigti. Tačiau tai nereiškia, jog bus galima nardyti, nes tam, kad būtų galima eksploatuoti objektą, reikia pasirašyti statybos pabaigimo aktą – objektas turi būti atiduotas vertinti“, – paaiškino poskyrio vedėjas.

Pripažįstama, kad statybų metu kyla įvairių klausimų, kuriuos tenka spręsti, pasitaiko ir neaiškumų, tačiau G.Dovidaitis patikino, jog tai nėra tokie dalykai, kurie galėtų stabdyti objekto statybų procesą.

Baseiną stato bendrovė „Axis Industries“, laimėjusi savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą.

Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė – daugiau nei 15 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Broneslovas

Broneslovas  portretas
Klaipedieciams 10valandu per menesi bus nemokama

Aš portretas
Gal kas žinot ar šitame pastate bus grožio salonas?

Antoske

Antoske portretas
pirtys pigiau kainuoja su baseinu......
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių