Masažuotojas R. Petravičius ragina pamilti kitokius

Vienas geidžiamiausių masažo meistrų Klaipėdoje Rimantas Petravičius nevynioja žodžių į vatą: "Prieš tris tūkstančius metų mane būtų sudeginę ant laužo." Kritikams jis siūlo iškišti galvą iš neapykantos stiklainio ir apsidairyti. Natūropato manymu, žmonės būtų kur kas sveikesni ir laimingesni atsikratę pykčio, baimių, išmokę mylėti ir priimti kitus tokius, kokie jie yra.

Akies netekimo istorija

– Iš kur esate kilęs, kokie keliai jus atvedė į Klaipėdą?

– Esu iš Puokės kaimo, kuris yra prie didžiausio Lietuvos akmens. Toje vietoje labai stipri energetika. Dabar ten turiu vaistažolių ekologinį ūkį. Prieš trejus metus mirė mama, tačiau tėvukas gyvas. Gyvendamas kaime ir karves melžiau, ir mokyklą lankiau, o baigęs galėjau veikti ką tik užsimanęs. Taip jau susiklostė, kad atsikrausčiau gyventi į Klaipėdą, mokiausi, paskui prasidėjo "perestroikos" laikai, truputį ūkininkavau, auginau braškes. Buvau išvažiavęs į užsienį. Maždaug 2000 m. mano gyvenime prasidėjo pokyčiai.

– Ar pokyčiams įkvėpė koks nors konkretus įvykis?

– Permainos turbūt prasidėjo po patirtos traumos. Buvo metas, kai tvarkiau ir pardavinėjau senus automobilius. Darbavausi garaže, dažėme mašinas ir reikėjo vieną išstumti į lauką. Moteris ėjo priekyje, aš iš paskos. Ji praėjo, o aš, būdamas ilgas, "pasikoriau". Metalinis kablys įlindo į kairę akį ir užsikabino už akiduobės kaulo. Labai įdomus jausmas, tarsi į tave būtų trenkusi elektra. Abiem rankomis išsiplėšiau akį. Viskas galėjo baigtis ne taip tragiškai, bet dėl nieko nesigailiu. Tai buvo gera patirtis.

– Kas jūsų gyvenime nuo to laiko pasikeitė?

– Kai išsikabinau akį, į pasąmonę atėjo suvokimas, kad ne taip gyvenu, kad turiu kažką savyje pakeisti. Nei iš šio, nei iš to sugalvojau tris dienas nieko nevalgyti. Šiaip sau. Iš kur tai atėjo? Jokios literatūros apie dietas ar badavimą anuomet visiškai nebuvo. Tiesiog gyvenau, dariau žemiškus dalykus, kaip ir visi kiti žmonės: valgiau, gėriau, užsiiminėjau seksu ir tiek. Tačiau sąmoningumo lygis buvo lygus nuliui. Apie kitus dalykus žmogus pradeda galvoti tik tuomet, kai, vaizdžiai tariant, jau "yra batai".

Nuo Dalai Lamos iki Jėzaus

– Ne paslaptis, kad žmonės jums klijuoja įvairias etiketes – nuo Jėzaus ar Dalai Lamos iki šarlatano.

– Gatvėje visko išgirstu. Matyt, žmonės kažko ieško. Prieš mėnesį stoviu sankryžoje, dega raudonas šviesoforo signalas, prieina du "chroniai". Vienas pabaksnoja kitam į pašonę: "O tu sakai, kad Jėzaus nėra. Žiūrėk", – sako rodydamas į mane.

– Ar tokios kalbos jūsų nežeidžia?

– Kiekvienas esame individualus. Bet mes nemokame priimti kito žmogaus pasaulio. Manome, kad mūsų sukurtas vidinis pasaulis yra pats teisingiausias. Va kaimynas tai durnelis, nusišlapino prie durų. Nesvarbu, kad pats, kol rytą žmona buvo užėmusi tualetą, pridarei į kriauklę. Žmogus nemato savęs iš šalies. Prieš patiriant traumą ir mano pasaulis buvo visiškai kitoks nei dabar, gyvenau nuolatinėje įtampoje, strese, neapykantoje, pyktyje. Aplinkiniai mums atrodo blogi todėl, kad patys tokie esame. Anksčiau kone kiekvieną dieną galėjau muštis dėl patyčių – mane vadino vienaakiu, ciklopu, žlibiu, grasino išdurti antrą akį. Tačiau sulig tuo momentu, kai pradedi keistis, visi įžeidimai ima tirpti tarsi sniegas pavasarį. Patikėkite.

– Ko atsisakėte?

– Mėsos, alkoholio, net žuvų. Tiesa, dabar jau valgau žuvis. Kai grįžau iš užsienio, susipažinau su Irina, kuri man labai daug padėjo ir palaikė. Buvo tas vedlys, paskatinęs veikti. Būdamas su šia moterimi atsivėriau, pamačiau tai, kas nematoma. Kalbu apie energetiką ir tuos dalykus, kurie nėra apčiuopiami.

– Ne apie meilę?

– Ne, meilė paskui. Į mane žaibas netrenkė, nepatyriau klinikinės mirties, tiesiog pajutau. Nuo to momento prasidėjo ir materialūs pokyčiai: seminarai, masažai, visokie bioenergetikos kursai.

– Maža to, jau būdamas brandaus amžiaus įstojote mokytis į kolegiją.

– Studijuoti kineziterapiją su man į vaikus tinkančiais jaunuoliais irgi buvo gera patirtis. Iškart gavau pravardę – tapau tata.

Badavo mėnesį

– Vengiate žodžio "gydymas". Tai kuo jūs užsiimate?

Ar tik tam, kad 17 valandą pabėgęs iš darbo grįžtų namo, įsijungtų televizorių, žiūrėtų futbolą ir lauktų, kol žmona atneš kotletų?

– Jokiu būdu nesu prieš oficialią mediciną, manau, turime bendradarbiauti. Juolab kad į mane kreipiasi ir daktarai. Bet gydytojas niekada nebuvau ir nebūsiu. Stengiamės padėti žmogui suprasti, pamilti save. Kad jis suvoktų, kodėl gyvena. Ar tik tam, kad 17 valandą pabėgęs iš darbo grįžtų namo, įsijungtų televizorių, žiūrėtų futbolą ir lauktų, kol žmona atneš kotletų? Ar mokame tik pykti ir niekinti kitus? Man tiesiog gaila tokių žmonių.

– Esate tikintis?

– Manau, kad taip. Nesu fanatikas, nelakstau kaip davatka į bažnyčią tam, kad užsidėčiau kryželį. Bet tikiu.

– O kaip apibūdintumėte nutukimą?

– Tai yra dėmesio, meilės stoka ir nusivylimo pasekmė.

– Ką patariate turintiems antsvorio?

– Nelįsti į šaldytuvą. O ką daugiau čia patarsi? Pažiūrėti į savo atvaizdą veidrodyje ir paklausti savęs, ar viskas, ką mato jame, juos tenkina? Dietos yra visiška nesąmonė, apskritai nėra jokios prasmės ką nors drausti. Valgyk, ką nori, tačiau tiek, kad galėtum sudeginti ir riebalai tavo kūne nesikauptų. Maistas yra pats švenčiausias dalykas, reikia juo mėgautis.

– Pats ne kartą badavote apie mėnesį. Kodėl tai darėte?

– Kelis kartus visiškai nieko nevalgiau 23–28 dienas. Norėjau pažiūrėti, kas bus. Nepasakyčiau, kad tai labai sveika organizmui. Po paskutinio badavimo kūnui atsigauti prireikė nuo dvejų iki trejų metų. Bet savo kailiu įsitikinau, kad žmogus gali tai padaryti.

– Esate buvęs Havajuose. Ką ten veikėte?

– Dariau havajietišką lomi-lomi masažą. Tai įspūdingas prisilietimas, slapčiausių norų išpildymas. Žmonėms šis masažas nunešė stogus. Dirbdamas Prancūzijoje susipažinau su viena budiste, kuri praktikavo lomi-lomi ir padarė jį man. Kai pats savo kailiu pirmą kartą pajutau, ką tai reiškia, rėkiau balsu. Tai neapsakoma žodžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pezalas

Pezalas portretas
Tipinis budulis, prisiskaites delfio rasinelis,kokio supratimo apie dvasinguma,zmogaus kilme,karma ir kt dalykus,jei jo pasiulymas tik nelysti i saldytuva. Lomi lomi jis mokinosi;))) Lietuvoje yra toks baisus neisprusimas bendras,kad geda skaityti tokias rasliavas ir mintis. Vedlys...nebent i lova savo Irina....ir savo ribotas pacientes..Visada atsiras moteru,kurioms patinka nevykeliai vyrai,kuriu visi sugebejimai liezuvis iki keliu.Uzburtos pezalu mano,kad jie yra ju gelbetojai;)))

Loreta

Loreta portretas
Padarai daug klaidų, bet juk gyvenimas neateina su instrukcija,o kai esi įskaudintas, nebenori mylėti,todėl pyksti ant viso pasaulio,o tiesa slypi tame koks pats esi, tokius ir trauki.Dabar Rimantas yra savo gyvenimo kelyje,padeda tiems kurie nori pakeisti savo gyvenimo būdą,pakeisti sąmoningumo būseną ,tai ne tabletė,kurią prarijus trumpam pagerėja,tai ėjimas į daug gyliau,bet ne lengviau.Žmonių komentarai apie jo masažus,patarimus,galbūt stačiokiškus pasakymus gali patikti ,gali nepatikti,bet iš kalbų,nepatyrę savo kailiu susidarysite tik savo nuomonę ,nebūtinai teisingą.Kas nori pakeisti savo mąstyseną,kam reikia spyrio , naujų potyrių ar atsikratyti ligų nebijokite susitikti su Rimantu ir išbandyti jo siūlomas procedūras.Aš po masažų ir dėlių jaučiausi lyg nusimetusi gyvenimo naštą.Jei tai nėra tuo kartu itin malonu,įžvelkite visos procedūros teigiamą pusę:nelieka skausmo,jautiesi lyg ant sparnų,merdianai atidaromi ir energija teka tolygiai...

Violeta

Violeta portretas
Pažįstu Rimantą seniai, tai žmogus daug prisidėjęs prie mano geresnės sveikatos. Ačiū Jam. Išbandžiau masažus, dėles, trauktines, tai tikrai padeda. Nepamirštu duotų patarimų, perskaičius straipsnį jie dar labiau atsinaujino. Sėkmės Rimantai Tau, Irinai ir visam Jūsų kolektyvui.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių