Maltiečiai įžiebė gerumo žvaigždę

Klaipėdos maltiečiai, prasidėjus didžiųjų švenčių laukimui, Danės krantinėje tradiciškai įžiebė gerumo žvaigždę. Uždegti žvakelę kviečiami visi klaipėdiečiai.

Šventiniu laikotarpiu gerumo žvaigždė uostamiestyje įžiebta trečią kartą.

Maltos ordino pagalbos tarnybos Klaipėdos grupės vadovas Bronius Einars pasakojo, kad jau 900 metų Maltos ordino simboliu esantis baltas aštuoniakampis kryžius simbolizuoja aštuonias dorybes.

„Tai pagalbos visiems silpniesiems, nuskriaustiesiems ir ligoniams ženklas“, – tvirtino vadovas.

Pasak B.Einars, idėja prieš didžiąsias šventes įžiebti gerumo žvaigždę gimė Maltos ordino savanorių širdyse.

„Šis periodas būna niūrus ir tamsus. Savanoriai sugalvojo, kad reikia uždegti žvakutes ir taip suteikti šviesos, džiaugsmo klaipėdiečiams“, – pasakojo vadovas.

Maltiečiai prisidėti prie gerumo žvaigždės įžiebimo tradiciškai kvietė visus klaipėdiečius. Jie galėjo padėti atsineštas uždegtas žvakeles.

„Mūsų veiklos esmė skleisti gerumą ir dalintis juo su kitais, tais, kurie yra nuskriausti“, – akcentavo vadovas.

Švenčių laukimo laikotarpiu įžiebti gerumo žvaigždę – iš žvakučių išdėliotą Maltos kryžiaus ženklą – uostamiesčio maltiečiai kvietė ir savo bendraminčius kituose miestuose.

Prabrėžiama, kad jis primins apie kilnią ir visuomenei taip reikalingą maltiečių misiją, skleis gerą šiltą, kalėdinę nuotaiką.

Gerumo žvaigždę uostamiesčio maltiečiai įžiebia ir vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga. Tada ji būna su šalies vėliavos akcentais. Taip pat savo renginių metu.

Sekmadienį uostamiesčio maltiečiai visus pakvies į Teatro aikštę, prie šventinės eglutės.

12 val. čia prasidės kalėdinės sriubos akcija, kur atėjusieji bus kviečiami aukoti nepriteklių išgyvenantiems vienišiems seneliams.

Šiemet akcija išsiskirs tuo, kad bus galima pasivaišinti ne vienos, mažiausiai šešių rūšių sriuba – nuo saldžios iki aštrios. Patiekalus ruoš įvairios įstaigos, įmonės ir organizacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių