M. Mažvydo alėjoje trykš versmė

Uostamiesčio pėsčiųjų arterija – Martyno Mažvydo alėja – penktadienį pasidabino nauju meniniu akcentu. Vieną suoliuką papuošė akmeninė vandens versmė. Klaipėdos gimtadienio proga šią dovaną miestui įteikė vandentiekininkai, patys minintys sukaktį.

Uostamiesčio pėsčiųjų arterija – Martyno Mažvydo alėja – penktadienį pasidabino nauju meniniu akcentu. Vieną suoliuką papuošė akmeninė vandens versmė. Klaipėdos gimtadienio proga šią dovaną miestui įteikė vandentiekininkai, patys minintys sukaktį.

Pristatytos skulptūros „Versmė“ autoriumi tapo dailininkas Gintautas Jonkus. Tai šeštas menininko darbas alėjoje.

Miestui pagražintą suoliuką dovanojusios bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Leonas Makūnas pasakojo, kad simbolišku sutapimu galima laikyti faktą, jog ir įmonė, ir miestas gimtadienį švenčia beveik tą pačią dieną.

„Klaipėdos gimimo diena pažymima rugpjūčio 1 dieną, o bedrovės „Klaipėdos vanduo“ – rugpjūčio 2-ąją. Šiemet minima 112-oji įmonės sukaktis. Prieš daugiau nei 100 metų uostamiesčio vandenvietės architektas įteikė raktus burmistrui ir pasakė – pumpuokite vandenį, jis geras“, – kalbėjo L.Makūnas.

Kaip teigė bendrovės vadovas, prisidėti prie miestą užvaldžiusios alėjos puošimo akcijos buvo norima jau praėjusiais metais.

„Esame savivaldybei pavaldi įmonė, todėl paramai skirti pinigai yra griežtai kontroliuojami. Pernai fondas jau buvo paskirstytas. Šiais metais nesnaudėme ir reikalingą skulptūrai sumą pinigų rezervavome iš anksto, jog galėtume prisidėti prie alėjos gražinimo ir įteiktume dovaną miestui ir jo gyventojams“, – sakė L.Makūnas.

Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentas Rimantas Taraškevičius džiaugėsi vandentiekininkų entuziazmu ir iniciatyva.

„Tikiuosi, kad vanduo uostamiestyje visada bus švarus, kokybiškas ir nebrangus. O nepapuoštų suolelių M.Mažvydo alėjoje dar yra nemažai, todėl visi norintys vietą meninėms kompozicijos ir miesto puošimui ras ir ateityje“, – kalbėjo R.Taraškevičius.

2012 metais gimusią Klaipėdos pramonininkų asociacijos iniciatyvą palaikė ir meninių akcentų mecenatais sutiko tapti 12 įmonių, organizacijų ir fizinių asmenų. Per metus išradingai papuošti 34 akmeniniai alėjos suoliukai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vargas

vargas portretas
Jau net silpna darosi žiūrint šį "akmeninių suoliukų serialą". Šiaip tai padarytas kvailystes (akmeninius suolus) reikėtų taisyti tyliai, o ne iš to darant sau reklamą...

reikia

reikia portretas
reikia tikro fontanelio ,o ne akmeninio

:)

:) portretas
Aisku kad yra suoliukas, bet vel gi Liberalu reklama..: oi kokie mes saunuoliai, nai nai naai..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių