Liukus gatvėse keičia moderniai

Uostamiesčio gatvėse toliau keičiami kanalizacijos liukai. Šie darbai atliekami, naudojant šiuolaikišką techniką. Specialia mašina aplink šulinio dangtį išpjaunama asfalto danga, šis ir jį laikantys įrenginiai ištraukiami ir pakeičiami naujais.

Klaipėdos savivaldybė sąrašą liukų, kuriuos reikia atnaujinti, įmonei "Klaipėdos vanduo" pateikė 2015 m. pabaigoje. Dauguma šių yra pagrindinėse miesto arterijose, tokiose kaip Taikos prospektas, Minijos, Manto, Liepojos gatvės.

Prašyta atnaujinti ir arti gyvenamųjų namų esančius  šulinių dangčius bei juos laikančius įrenginius, per kuriuos važiuojant transporto priemonėms kyla triukšmas.

"Defektavome liukus, susiplanavome darbus ir juos atliekame. Nemažą dalį atnaujinome praėjusiais metais. Darbai tęsiami ir šiemet", – tvirtino įmonės "Klaipėdos vanduo" Tinklų departamento vadovas Marius Martynaitis.

Susidėvėję šulinių dangčiai ir juos laikantys įrenginiai keičiami nuolat. Dalis jų būna įkritę, aplink ištrupa asfalto danga, susidaro įdubos. Tai trikdo eismą, o gyventojai skundžiasi triukšmu.

Šį sezoną šulinių dangčiai ir juos laikančios konstrukcijos jau buvo keičiami Pilies, Manto gatvėje. M.Martynaitis teigė, kad pavienius liukus atnaujina įmonės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai.

Esant didesniam susidėvėjusių šulinių skaičiui ar vietose, kur yra gausesnis eismas, į pagalbą kviečiami rangovai. Jie turi specialią techniką, kuria liukai pakeičiami greičiau, darbai atliekami efektyviau.

Speciali mašina užvažiuoja ant liuko, uždedamas įrenginys, kuris išpjauna asfaltą aplink jį. Senas šulinys ištraukiamas, o vietoj jo sumontuojamas naujas, aplink sudedama speciali medžiaga.

"Pasitelkus mašiną nereikia ardyti asfalto, kraštai yra taisyklingesni. Keičiant šulinių dangčius rankomis, kai naudojami kaltai, išsaugoti dangos neįmanoma. Po darbų ją remontuojant neretai kyla problemų. Be to, specialia mašina šuliniai pakeičiami greičiau. Mažiau nepatogumų patiria ir vairuotojai", – lygino vadovas.

M.Martynaitis pasakojo, kad rangovas specialią techniką šulinių dangčiams ir juos laikantiems įrenginiams keisti pradėjo naudoti praėjusiais metais. Darbininkai tvirtino, kad toks aparatas kol kas yra vienintelis Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alekas

Alekas portretas
blogas kelias, sukelia avaringas sitacijas... Labai noretusi, kad keliai musu mieste butu geresnes bukles. Daugelis ruozu tikrai blogos bukles... Bet, kaip buvo neidomu niekam... taip ir bus. Nepestebejau ir as kazkokiu pagerejimu. Kaip reikejo apvaziuoti dangcius ir duobes, taip manau ir bus... Labai malonu vaziuoti kur pakalotas naujas asfaltas.

r

r portretas
Pabusiu bambeklis , bet jokio pagerejimo po ju remonto mieste nesijaucia. Visos miesto gatves kaip slalomo trasa , tik spek issisukineti nuo idubusiu suliniu dangciu. Realiai komisijos kurios priimineja gatviu remonta , net ir istisinio asfalto keitimo , tiek b... lenkusios , kad priima bet koki broka. Kitaip tariant , svogeriu kraste nieko naujo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių