Ligoninė įsigis naujų lovų

Uostamiesčio savivaldybė suformuos dalininko kapitalą Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Tam numatyta skirti daugiau nei pusę milijono eurų. Lėšas įstaiga galės investuoti savo nuožiūra.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės, uostamiesčio savivaldybė iki šiol nebuvo suformavusi dalininko kapitalo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kaip ir daugumoje kitų viešųjų įstaigų. Į tai dėmesys buvo atkreiptas atlikto audito metu.

Dalinį kapitalą savivaldybė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nori suformuoti, skirdama 550 tūkst. eurų iš miesto biudžeto.

Mero pavaduotojas Artūras Šulcas tvirtino, kad įstaiga galės naudoti lėšas savo nuožiūra – investuoti ten, kur labiausiai reikia, ar įsigyti įrenginių, kurių trūksta.

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė tvirtino, kad Klaipėdos universitetinė ligoninė yra pateikusi sąrašą investicinių projektų, kuriems reikalingas toks finansavimas.

Planuojama, kad už savivaldybės skirtas lėšas gydymo įstaiga įsigis 275 funkcines lovas, kurių viena kainuoja apie 2 tūkst. eurų. Jos bus naudojamos įvairiuose įstaigos skyriuose ir leis užtikrinti tinkamą asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimą.

J.Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad už gautas lėšas įmanoma įrengti ir ambulatoriją.

Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius džiaugėsi, kad, svarstant miesto biudžetą, savivaldybės administracija atsižvelgė į komiteto siūlymą investuoti į Klaipėdos universitetinę ligoninę, gerinti jos infrastruktūrą.

I.Butenienė tvirtino, kad siūloma skirti lėšų ir Klaipėdos universitetinės ligoninės privažiuojamajam keliui bei kiemui sutvarkyti. Šią priemonę prašoma įtraukti į 2017–2019 m. miesto strateginį veiklos planą.

"Situacija nedaro garbės. Keliai ir kiemas priklauso savivaldybei. Tad prašysime skirti finansavimą šiems darbams", – pabrėžė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių