Lietuvos keliuose – stambūs pavojai

Vairuotojai miškinguose kelių ruožuose šiuo metu turėtų būti ypač budrūs. Nuo sekmadienio iki pirmadienio ryto vien Klaipėdos keliuose buvo užfiksuoti keli susidūrimai su laukiniais žvėrimis.


 

Vairuotojai miškinguose kelių ruožuose šiuo metu turėtų būti ypač budrūs. Nuo sekmadienio iki pirmadienio ryto vien Klaipėdos keliuose buvo užfiksuoti keli susidūrimai su laukiniais žvėrimis.

Pavasarį suintensyvėjusi gyvūnų migracija kasmet pridaro nemažai žalos. Pasak Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Vitalio Marozo, daugiausia nelaimingų atsitikimų užfiksuojama balandį ir gegužę.

"Pavasarį ir rudenį vyksta didelė gyvūnų migracija, todėl nuo netikėtų eismo įvykių apsaugotas negali būti niekas. Ypač pavojingi taškai yra kelyje ties Girulių mišku ar Rimkų viaduku, šalia Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos teritorijos, taip pat automagistralių ruožuose", – nurodė V.Marozas.

Tiesa, pašnekovas akcentavo, kad apie trečdalį visų nelaimingų įvykių nėra pranešama.

"Maždaug 30 proc. partrenkusių žvėrį vairuotojų tiesiog nuvažiuoja. Ypač tokiu atveju, jei gyvūnas kliudomas nesmarkiai ar automobiliui padaryta žala yra nedidelė. Sekmadienį, taip pat ir pirmadienio rytą spėjome užfiksuoti tokius įvykius Liepojos gatvėje bei autostradoje", – komentavo V.Marozas.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas pažymėjo, kad šiemet pavojingiausia bei didžiausia – briedžių ir stirnų migracija.

Nors tiksliai tokių nelaimingų nutikimų suskaičiuoti neįmanoma, tačiau aplinkosaugininkai per dieną gauna bent po vieną pranešimą apie incidentą.

Nuo skaudžias pasekmes sukelti galinčio susidūrimo su briedžiu, anot pašnekovo, neapsaugo net tvoros.

"Ko gero, tvora turėtų būti 2,5 m aukščio, kad briedis jos neperšoktų. Vis dėlto tvoros nesulaikys kasmetės migracijos, o jei jomis miestas pradėtų tvertis, tai gadintų estetinį vaizdą ir naudos būtų mažai. Jeigu briedis norės pereiti, jokios tvoros jo nesulaikys", – sakė V.Marozas.

Pašnekovas įspėja vairuotojus būti atidesnius pažymėtuose kelio ruožuose ir laikytis saugaus greičio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kas brangesnis: zmogus ar gyvunas? Tai ir saugokite zmones kad gyvunai nekeltu jiems pavojaus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių