Lietuviškojo aukso gavyba klimpsta ginčų liūne

  • Teksto dydis:

Birželį turėtų būti paskelbtas gintaro gavybos konkursas. Tačiau jei gamtai grės žala, jokių kasinėjimų nevyktų, tikina aplinkosaugininkai ir politikai.

Neringos savivaldybės pozicija – kad gintaro gavyba vyktų tik suvenyrams gaminti ir turistams pritraukti. Savivaldybės nariai siūlo nedidelius pajūrio gelmėse glūdinčius šio mineralo klodus išlaikyti dar bent šimtą metų ir kviesti turistus domėtis gintaru.

„Nuolat skundžiamasi, kad neturime ką parodyti, išskyrus kopas, tad parodykime turistams, kaip išplaunamas ar išgaunamas gintaras Kuršių mariose. Tegu mariose stovi dešimt laivelių, bet išgaukime iki 1 kilogramo gintaro“, – siūlo Neringos meras Darius Jasaitis.

Daugiau apie gintaro gavybos planus – LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Labai protingas sprendimas gintaro klodą panaudoti edukaciniams užsiėmimams bei turizmo populiarinimui. Tikiuosi nugalės sveikas protas ir Lietuvos gamtos turtas nebus panaudotas vieno ar kelių verslininkų pasipelnymo tikslams. Verslo prasme 100 tonų yra juokingas kiekis, gi per kelis metus iškasus visą gintarą Lietuva jau nebūtų gintaro šalis, o pasipelnytų tik keli vertelgos.

Kikas

Kikas portretas
Vejai. Nieko daugiau neismaste. Viska turistai mes ir prades ziureti, kaip isgaunamas gintaras. Fantazijos nulis, o ir kazkur cia "suo pakastas"... Galimai eiline afera.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių