Lietuvai priklausančiame kelte įstrigo 12 pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos keltų bendrovės „DFDS Seaways“ kelte „Kaunas Seaways“ aptikta 12 pabėgėlių, pranešė portalas delfi.lt.

Šis keltas šiuo metu yra išnuomotas Ukrainos bendrovei „Ukrferry“ ir plaukioja tarp Stambulo ir Černomorsko. Pabėgėliai keltu nemokamai plaukioja jau kelias savaites – nuo liepos pabaigos. „DFDS Seaways“ atstovai tikina, kad jie kelia grėsmę ir įgulai, ir keleiviams, tačiau neturi dokumentų, tad kol kas negali būti išlaipinti jokioje pasaulio šalyje.

„Mes juos aptikome atvirame laivo denyje kelionės iš Turkijos į Ukrainą metu. Dalis jų greičiausiai slėpėsi po priekabomis, nameliais ant ratų, kiti – jose“, – portalui sakė „DFDS Seaways“ vykdantysis direktorius Jonas Nazarovas.

„4 pabėgėliai teigė, kad yra iš Alžyro, 8 aiškino esantys iš Palestinos. Tačiau po tyrimo paaiškėjo, kad pastarieji – marokiečiai. Tai vyrai, pilnamečiai, bet gana jauni“, – nurodė pašnekovas.

Paklaustas, ar pabėgėlių galutinis tikslas ir buvo Ukraina, „DFDS Seaways“ atstovas patikino, kad jie kalba tik apie vieną – išsvajotąją Europą.

„Jie reikalauja trokštamo tikslo, bet, deja, ne mūsų galioje tai suteikti. Buvo kelios agresijos apraiškos, todėl mes privalėjome samdyti saugos tarnybą, kuri prižiūri kajutes, kuriose jie gyvena“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Rusai puola. Dangus krenta. Taip dabar renkami pinigai dideliems auksiniams šaukštams Lietuvoje. Kai trys girti ukrainiečiai žūva susišaudydami prie Donbaso, tai Lietuvos spauda pilna dejonių. Tiems Lietuvoje iš Landsbergienės kompanijos, kurie prieina prie auksinių šaukštų, reikia ir valgyti iš auksinių puodų. Tam tinka bet kokios pasakos. O tuo tarpu per pusę šių, 2017, metų 60 tūkstančių musulmonų ir kitų afrikiečių išplaukė su guminėmis valtimis į jūrą prie Libijos, kur juos pačiupo gailestingi Vakarų Europos gelbėtojai (nevalstybinės organizacijos) ir nuvežė į Italiją. Tos guminės valtys tokios prastos ir tiek perkrautos, kad nuskęsta per kelias minutes.

Kęstas

Kęstas portretas
Todėl per pusę šių, 2017, metų daugiau nei pusantro tūkstančio musulmonų ir kitų afrikiečių nuskendo, bandydami pasinaudoti gailestingų Vakarų Europos gelbėtojų paslaugomis. Europos Sąjungos valstybių (tame tarpe ir Lietuvos) nesugebėjimas apsaugoti Europos Sąjungos sienas nužudė per pusę metų pusantro tūkstančio žmonių. Nekalbant apie didžiulį realų pavojų mūsų visų saugumai. Kur Lietuvos spaudos pasipiktinimas? Kur reikalavimai, kad mūsų storuliai ministrai neštų jų sunkius lašinius prie Europos Sąjungos sienų? Ar ponai ministrai užsiėmę? Mosuoja auksiniais šaukštais, tikėdamiesi prisivilioti rusų branduoliniais ginklais ginkluotas raketas? Kamikadzės ar tik apsimeta durniais? Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

taip reikia

taip reikia portretas
ismesti tegu plaukia kur nori
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių