Lietus Kaziuko mugei nestrukdys

Savaitgalį uostamiestyje vyksiančiai Kaziuko mugei prastas oras nesukliudys. Šiandien meteorologai lietaus nežada, o rytoj numatomi tik nedideli krituliai. Artėjančią savaitę dar gali pasirodyti šlapdriba ir lietus, tačiau šalnos pajūriui jau nebegrūmos.

Šį savaitgalį oras bus palankus aplankyti net dvi dienas Klaipėdos senamiestyje šurmuliuosiančią Kaziuko mugę.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės vyriausiojo specialisto Liongino Pakščio teigimu, šiandien uostamiestyje kritulių nenumatoma, o sekmadienį tikėtinas tik nestiprus lietus.

Šiandien ir rytoj uostamiestyje pietryčių, rytų vėjas pūs 8–13 m/s greičiu.

Artimiausiomis naktimis termometrų stulpeliai svyruos apie 0–3 laipsnius šilumos. Šiandien ir rytojaus dieną oras sušils iki 4–7 laipsnių aukščiau nulio.

Artėjančią savaitę, anot L.Pakščio, bus debesuota su pragiedruliais. Savaitės pradžioje – pirmadienį ir antradienį – žadamas nestiprus lietus, o kitomis dienomis žymesnių kritulių nenumatoma.

Savaitę prieš ilgąjį šventinį savaitgalį uostamiestyje pūs rytų, į šiaurės rytus, šiaurę besikeisiantis vėjas, kurio greitis sieks apie 5–10 m/s.

Oro temperatūra išliks panaši, kaip ir savaitgalį. Naktimis gyvsidabrio stulpelis stos ties 0–3 laipsnio šilumos žyma, o dienomis termometrai rodys apie 3–6 laipsnius aukščiau nulio.

Kaip žinoma, anksčiau laukdami Kazimierinių senoliai spėdavo jų laukiančius orus. Seniau žmonės tikėdavo, kad jeigu kovo 4-ąją pasninga, vėlai dygs žolė.

O jeigu vyturys pradėjo čirenti prieš Kazimierą, bus blogas pavasaris. Taip pat buvo sakoma, jeigu sniegas tirpsta lyjant, laukia geras pavasaris.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėKaziuko mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur Kaune

o kur Kaune portretas
Kaziuko mugė????

kazys

kazys portretas
Kaunas Kaziuku neturi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių