Liepų gatvėje – daugiau šviesoforų

Ateityje Liepų gatvėje atsiras daugiau šviesoforais reguliuojamų sankryžų. Jau kitais metais ketinama pradėti tokios sankryžos rengimo darbus Joniškės ir Liepų gatvių susikirtime.

Įvertinti kelias Liepų gatvės ruožo nuo kelio Klaipėda–Palanga iki Liepų gatvės tilto sankryžas nuspręsta prieš kurį laiką kilus diskusijai, kokia turėtų būti Joniškės ir Liepų gatvės sankryža.

Svarstyta, ar šių gatvių sankirta ateityje turėtų išlikti reguliuojama ženklais, kaip dabar, ar reikia įrengti įprastą, o galbūt – vadinamąjį turbožiedą.

Dėl kilusios diskusijos ir nuspręsta sustabdyti Joniškės gatvės tvarkymo antrojo etapo projekto rengimo darbus ir sprendimą priimti įvertinus šiai sankryžai teksiančius transporto srautus.

Uostamiesčio savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo teigimu, modeliuotojai iš viso vertino tris sankryžas: Jaunystės, Arimų ir Liepų gatvių, Joniškės ir Liepų gatvių ir būsimąją, atsirasiančią ties Liepų gatvės pabaigoje statomais naujais kvartalais.

Taip pat atsižvelgta ir į augančius automobilių srautus iš Klaipėdos rajono.

Klaipėdos savivaldybės atstovams šiomis dienomis pristatytos pirminės atliktų stebėjimų išvados.

"Pagal pirmines išvadas, šios sankryžos turėtų būti šviesoforinės keturšalės. Jos būtų pralaidesnės tam didėjančiam srautui", – apibendrino skyriaus vedėjas.

Tačiau, anot pašnekovo, šie siūlymai – dar ne galutinės išvados, jas ketinama pateikti po mėnesio.

Tuomet ir bus atnaujintas Joniškės gatvės projektavimas bei suplanuota Liepų ir Joniškės gatvės sankryža.

Projektas turi būti parengtas šiais metais, o kitais prasidės statybos darbai.

V.Švedas pastebėjo, kad atliktas sankryžų eismo intensyvumo tyrimas pravers ir ateityje.

"Mes žiūrime visumą. Dabar tvarkysime Joniškės gatvę, tačiau kai bus rengiama ta perspektyvinė sankryža, iškart užduosime toną, nes jau turėsime atlikę namų darbus, kad ta sankryža turėtų būti tokia", – paaiškino skyriaus vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nupjaus gryba

Nupjaus gryba  portretas
Eilini karta grybauja tik ziedus reikia irengineti kitaip bus liudna pro ten isvaziuoti is miesto:) jau nesamoniu pridirbo su Tilzes ziedu kuri greitu laiku naikins!!! Kas tokius sprendimus priimineja!!!! Auuuuu spec tarnybos!!!!!!!!!

Kl

Kl portretas
Tik už turbo žiedą. Šviesoforas reguliavimui čia reikalingas tik piko valandom.

nebeplaukite pinigų

nebeplaukite pinigų portretas
toje vietoje dėti šviesaforą yra visiškai neprotinga, ten jokių problemų nekyla nei piko metu nei tuolabiau ne piko.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių