Liepų gatvėje bus tyliau

Viena gražiausių mieste Liepų gatvė atsinaujino, dabar šia arterija kursuojantys vairuotojai nebesibaimins nelygumų, o čia gyvenantys ir dirbantys klaipėdiečiai mažiau girdės gatvės triukšmą.

Šią savaitę Liepų gatve važiavę žmonės susidūrė su netikėtumais. Ketvirtadienio ir penktadienio vakarais pusė gatvės buvo uždaroma, joje darbavosi kelininkai.

Pastaraisiais rytais, kai žmonės skubėjo į darbus, buvo aišku, kad per vakarą nauja asfalto danga atnaujinta pusėje gatvės.

Liepų gatvės pradžia nuo sankryžos su Herkaus Manto gatve iki K.Donelaičio aikštės jau šiandien bus visa nauja. Oficialiai tai įvardijama kaip paprastojo remonto darbai, asfaltu padengtas viršutinis kelio sluoksnis.

„Kelininkai dirbo vakarais, gilią naktį jie to daryti negalėjo, nes nevalia trukdyti gyventojų ramybės, – sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė. – Šios gatvės dalies asfaltavimas susijęs su Bastionų tilto statybos projektu. Todėl šiems darbams buvo keliami specialūs reikalavimai. Paklotas asfaltas yra toks, kuris leidžia užtikrinti, kad didesnis transporto srautas nekels daugiau triukšmo. Projektas vykdomas ES lėšomis, todėl projektuotojai diktuoja ypatingas sąlygas renkantis medžiagas.“

Gatvę asfaltavusios bendrovės „Warff“ projektų vadovas Tomas Kimbirauskas teigė, kad mokslininkai bandymais įrodė – toks asfaltas leidžia triukšmą sumažinti dviem decibelais.

Šeštadienio naktis Lietų gatvėje gyvenantiems klaipėdiečiams turėjo būti dar ramesnė, nes asfaltuota siauresnė arterijos juosta, o ir darbus ketinta baigti anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KLP.Darė nedadarė,ruožas gatvės pro Nr.Nr 28 ir 30 namus taip ir paliktas brukas,baisinis triukšmas,ypač rytais ir vakarais ir dar nesuprantama kaip surišta naujai išasfaltuotas Liepų gatvės gabalas su numatomu statyti Bastijonų tiltu.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Super svarbu kazkas daroma.Dziaugiuosi uz Klaipeda. O nepatenkintiems komentatoriams siulau pas psichiatra apsilankyti.

Šilutės plentas

Šilutės plentas portretas
Liepų gatvė svarbu,kada tokios dangos sulauks Šilutės plentas,kuriuo dieną ir naktį ištisai ne tik lengvasis,bet ir sunkiasvoris transportas važiuoja. O gyvenamieji namai visai šalia gatvės. Ir dar svarbi detalė. Kai kur šulinių dangčiai "įgilinti" ir kai ant jo pataiko fura ar tuščias autovežis net naktį iš miego pažadina. Ar kada yra matuotas triukšmas ties Statybininkų ir Šilutės pl sankryža?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių