LEZ teritorijoje – biokatilinės statybos

Planuojama, kad jau šių metų trečiąjį ketvirtį vienos iš LEZ bendrovių teritorijoje pradės veikti biokuru kūrenama termoalyvos katilinė. Joje pagaminta energija bus tiekiama ir miestui. Oficiali statybų pradžia vakar pažymėta simboline ceremonija.

Jau šių metų pabaigoje LEZ teritorijoje įsikūrusioje bendrovėje "Orion Global pet" pradės veikti biokuru kūrenama termoalyvos katilinė.

Į kertinio akmens padėjimo ceremoniją vakar susirinko miesto valdžios, minėtos bendrovės, LEZ atstovai bei projekto įgyvendintojai.

Katilinei bus naudojamas biokuras iš vietinių atsinaujinančių išteklių. Joje bus deginama smulkinta mediena, miško kirtimo atliekos – kamienai, spygliai, lapai, žievės, lentpjūvių pjuvenos, durpės bei kitos medienos atliekos.

Bendrovės "Orion Global pet" vyriausiosios administratorės Danguolės Karkalaitės teigimu, katilinėje pagaminta energija bus naudojama ne tik pačios įmonės reikmėms.

"Šią energiją mes naudosime dvejopai. Ji bus reikalinga mūsų gamybos procese, taip pat jau panaudotą šilumą grąžinsime atgal į miesto tinklus per LEZ teritoriją", – sakė D.Karkalaitė.

Bendrovė bus pajėgi miestui tiekti iki 2 proc. reikiamos šilumos. Biokuro katile pagaminta šiluma taip pat bus naudojama įmonės pastatams šildyti.

Tikimasi, kad dėl naujosios termoalyvos katilinės energijos išteklių kaina atpigs iki 50 proc. Tai bendrovei leis atpiginti technologinį procesą bei padidins produkcijos konkurencingumą.

Naujosios katilinės projektas iš dalies finansuojamas ES struktūrinės paramos fondo lėšomis.

Biokatilinės projektavimo bei statybos ir įrengimo darbų konkursą laimėjo bendrovė "Kauno energetikos remontas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čigivara

Čigivara portretas
Kodėl šiais laikais neatsiranda valdžioje padorių žmonių, kuriems būtų gaila savo miesto ir žmonių, kurie rūpintūsi gyventojų gerove, tautos išlikimu o pramonė ir įmonės neštų naudą visuomenei ir neterštų aplinkos?Kodėl mes leidžiame visokio plauko apgavikams, banditams ir niekšams gadinti savo gyvenimą?Mere, ar jums dar nesisapnuoja mažyliai išėję į darželio kiemą pabūti ore ir ramiai nuodijami miesto teritorijoje esančio LEZ?

Jau po

Jau po portretas
FORTUM atsiradimo pradėjau pastoviai sirgti bronchitu ir dūsti. Kartais negaliu atidaryti lango, kaip naktį smirda!!!! Tai dabar bus dar geriau gyventi....

prooof

prooof portretas
"panaudotą šilumą grąžinsime atgal į miesto tinklus " skamba labai rimtai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių