LCC tarptautiniame universitete – sąmoningumo pamokos

LCC tęsia tradiciją rūpintis Klaipėdos ir jos rajono moksleivių sąmoningumu, akiračio plėtimu ir pozityvia integracija į suaugusiųjų pasaulį. Įstaigos atstovų teigimu, specialios jaunuoliams skirtos paskaitos – puiki edukacinė priemonė, padedanti gerinti mokinių savimonę.

LCC tęsia tradiciją rūpintis Klaipėdos ir jos rajono moksleivių sąmoningumu, akiračio plėtimu ir pozityvia integracija į suaugusiųjų pasaulį. Įstaigos atstovų teigimu, specialios jaunuoliams skirtos paskaitos – puiki edukacinė priemonė, padedanti gerinti mokinių savimonę.

Padeda suvokti save

Praėjusią savaitę LCC tarptautiniame universitete įvykęs renginys, kurio metu specialaus projekto – LCC akademijos absolventams buvo įteikti diplomai, tik ledkalnio viršūnė. Finalinėmis paskaitomis ir pažymėjimų gavimu buvo vainikuotas nuo spalio pabaigos iki gruodžio pradžios trukęs paskaitų ciklas, skirtas moksleiviams.

Šiuo renginiu LCC tarptautinis universitetas paskelbė kalėdinio sezono pradžią. Tradiciškai universiteto bendruomenei ir miesto gyventojams buvo paruošti net keli šventiniai akcentai – jau antrus metus iš eilės vyko kalėdinių dirbinių ir skanėstų mugė, o iškart po jos – LCC studentų ir darbuotojų surengtas vaidinimas bibliniais motyvais. Dalis mugės metu surinktų lėšų buvo skirta Klaipėdos nakvynės namų gyventojams Kūčių stalui suruošti.

LCC organizuojamos moksleivių akademijos koordinatorius ir dėstytojas Emilijus Gricius pasakojo, kad šios programos metu dešimtys Klaipėdos ir Šilutės vyresniųjų klasių moksleivių dalyvavo jų kūrybingumą, analitinį mąstymą ir motyvaciją ugdančiose paskaitose skirtingomis temomis. "ID Series" vardą gavę užsiėmimai, orientuoti į jauno žmogaus identiteto suvokimą ir savęs pažinimą, padeda ant permainų slenksčio stovintiems moksleiviams geriau pažinti save ir pasaulį.

Per pastaruosius mėnesius pačiame LCC, uostamiesčio ir Šilutės mokymo įstaigose mokiniams anglų kalba buvo perskaitytos penkios intriguojančios paskaitos. Jaunuoliams šiais metais buvo pasiūlytos penkios temos: charizmatiški ir patyrę LCC dėstytojai kalbėjo apie laisvę, tarpusavio žmonių santykius, išminties troškimą, gyvenimo prasmę ir norą būti lyderiu.

Susidomėjimas auga

"Pastebėjome, kad vyresniųjų klasių moksleiviai, pradedantys galvoti apie savarankišką gyvenimą, ateities perspektyvas ir bandydami suvokti save kaip suaugusiuosius, neretai sutrinka. Dėl šios priežasties jau ketvirtus metus įvairiose uostamiesčio mokyklose pavasarį ir rudenį organizuojame paskaitų ciklus moksleiviams", – kalbėjo E.Gricius.

Anot jo, iš patyrusių ir kompetentingų LCC lektorių lūpų sklindanti gyvenimo išmintis kiekvienais metais sudomina vis daugiau moksleivių.

"Pavyzdžiui, šiais metais į projektą įsitraukė apie 14 bendrojo lavinimo įstaigų. Tačiau teigiamais įspūdžiais moksleiviai dalijasi iš lūpų į lūpas. Paaugliai į įdomias, naudingas ir nemokamas paskaitas paskatinti draugų atskuba ir iš kitų įstaigų, todėl džiaugiamės, kad neoficialus mokyklų, dalyvaujančių projekte skaičius, šį rudenį buvo dar didesnis. Užsiėmimus stengiamės organizuoti patogiai: mūsų lektoriai vyksta į skirtingas mokyklas arba patys moksleiviai apsilanko LCC", – pasakojo koordinatorius.

Pasak jo, paskaitomis moksleivių lavinimas nesibaigia, po jų dėstytojai su jaunuoliais gali diskutuoti, užduoti klausimus ir gauti vertingų atsakymų.

Laužo stereotipus

Kaip teigė E.Gricius, šiuolaikiniai paaugliai, besirengiantys studijuoti, pradėti karjerą ir atsiskirti nuo tėvų, neretai gyvena vadovaudamiesi stereotipais ir susiduria su daugybe klausimų.

"Bendraudami su jaunimu matome, kad viena aktualių temų moksleiviams – laisvė. Visi nori pabėgti nuo globėjų, tapti savarankiški ir nepriklausomi. Užsiėmimų metu matome, kad jaunas žmogus laisvę suvokia, kaip galimybę daryti bet ką. Dėstytojai žaisminga forma, gyvais pavyzdžiais moksleiviams padeda suprasti, jog gyvenime žmogus yra priklausomas nuo daugybės dalykų, kurių neįmanoma išvengti. Moksleiviams norime pagelbėti suvokti, ką su savo laisve galima daryti", – kalbėjo lektorius ir akademijos koordinatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių