Laukiama socialinių būstų statybų starto

Jau šiemet Klaipėdoje tikimasi pradėti vieno iš dviejų planuojamų namų, kuriuose bus socialiniai būstai, statybas. Didžioji dalis abiejų namų statybai reikalingų lėšų jau skirta iš Europos Sąjungos. Pastatus tikimasi pastatyti iki 2018-ųjų pabaigos.

Per porą metų uostamiestyje turėtų išdygti du nauji socialinių būstų namai. Vienas jų bus pastatytas Irklų gatvėje 1, kitas – Rambyno gatvėje 14A.

Klaipėdos savivaldybės Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėja Jurgita Dumbauskaitė teigė, kad šių namų statybai skirta ES parama iki 3,768 mln. eurų.

Tai yra didžioji dalis lėšų, kurių ir prireiks dviem socialinių būstų daugiabučiams namams uostamiestyje atsirasti.

Vis dėlto du naujus namus sunkiai besiverčiantiems gyventojams pastatyti užsimojęs miestas turės paploninti ir savo piniginę. Skaičiuojama, kad savivaldybei teks prisidėti apie 750 tūkst. eurų suma.

Socialinių būstų stygiaus problemą uostamiestyje turinčių sumažinti namų vietose jau netrukus turėtų darbų imtis statybininkai. Šiuo metu yra vykdomas Irklų gatvės namo rangos darbų konkursas.

Socialinių būstų pastato Rambyno gatvėje statybas planuojama pradėti kitąmet. Šiuo metu minėtoje gatvėje iškilsiančio namo techninis projektas yra pateiktas ekspertizei.

„Jis jau yra baigtas, tačiau atliekamos procedūros, reikalingos iki patvirtinimo“, – paaiškino J.Dumbauskaitė.

Pašnekovės teigimu, abu namus tikimasi pastatyti iki 2018-ųjų pabaigos arba 2019-ųjų sausio.

Iš viso abiejuose namuose bus 76 būstai. Irklų gatvėje – 36, o Rambyno – 40 socialinių būstų.

Irklų gatvėje bus įrengta 16 vieno kambario būstų, 8 – dviejų, trijų kambarių – 12. Rambyno gatvėje iškilsiančiame name bus 20 vieno kambario ir tiek pat dviejų kambarių būstų.

Naujieji butai bus visiškai įrengti, gyventojams teks pasirūpinti tik baldais. Tiesa, čia jau stovės sieninės spintos, viryklės.

Pabrėžiama, kad iš visų naujai atsirasiančių butų 17 bus pritaikyti žmonėms, turintiems negalią.

Žmonėms su judėjimo negalia pritaikytų būstų vonios kambariuose planuojama įrengti ir pakabinamus keltuvus, suoleliai voniai, taip pat bus reikiamo pločio koridoriai, durys, kad žmogui būtų patogu į kambarį patekti ir su neįgaliojo vežimėliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čerlis

Čerlis portretas
Komercinei butai ,suviena raka duos dūksta atims

AS

AS portretas
jei socialinis bustas tai ti valkatos ir alhazai turi gyvent .123 tikreuse pati valkata ir sprendzia pagal save .

tai

tai portretas
labai didelis pasekimas per 25m vienas soc namas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių