Laukia Mėnulio užtemimas

Panašu, kad šis savaitgalis bus paskutinis, leisiantis pasidžiaugti giedrais ir gana šiltais orais. O nakvišos naktį iš sekmadienio į pirmadienį turės progą stebėti Mėnulio užtemimą.

Panašu, kad šis savaitgalis bus paskutinis, leisiantis pasidžiaugti giedrais ir gana šiltais orais. O nakvišos naktį iš sekmadienio į pirmadienį turės progą stebėti Mėnulio užtemimą.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys informavo, kad šiandien ir rytoj pajūryje pūs nestiprus šiaurės vakarų vėjas, diena šils iki 15–18 laipsnių šilumos, naktį bus apie 9–12.

Kitos savaitės pradžioje oras vės, atsiras daugiau debesų. Pirmadienį laukiama lietaus, bus 14–16 laipsnių šilumos. Antradienį ir trečiadienį pajūryje lyti neturėtų. Savaitės viduryje dienomis prognozuojama 10–13 laipsnių šiluma, naktimis atvės iki 4–7 laipsnių.

Antroje savaitės pusėje bus didesnė lietaus tikimybė, vėjas sustiprės iki 10–15 m/s. Kitą savaitgalį laukiamas žvarbesnis oras, sušils tik iki 8–11 laipsnių.

Šį pirmadienį, paryčiais, prasidės Mėnulio užtemimas. Esant giedram orui, bus galima stebėti pradingsiantį Mėnulį, tiesa, Lietuvoje bus matomas tik dalinis užtemimas. Žemės šešėlis Mėnulio kraštą palies kiek po 4 val. ryto Lietuvos laiku, visiškas užtemimas bus stebimas po valandos.

Astronomas Gunaras Kakaras teigė, kad nieko ypatingo šiame reiškinyje nėra: Saulė, Žemė ir Mėnulis išsirikiuos taip, jog Žemė savo šešėliu užtemdys Mėnulį. Visiško užtemimo metu paprastai raudonieji spinduliai pereina per Žemės atmosferą, todėl Mėnulis visiškai nedingsta, o nusidažo rausva spalva. Šis atvejis išskirtinis nebent tuo, kad šį kartą matysime didžiausią Mėnulio priartėjimą prie Žemės, todėl turėsime galimybę stebėti 13–14 proc. didesnį nei įprastai Mėnulį.

Astrologai tvirtina, kad užtemimas paskatins elgtis bei reaguoti karštakošiškai, impulsyviai ir neapgalvotai, o kartais – net agresyviai. Bus didesnė tikimybė ištarti daug neapgalvotų ir skaudžių žodžių, dėl kurių vėliau gali tekti apgailestauti arba skubotai kažką nuspręsti. Daugumai gali kilti poreikis iškrauti sukauptas emocijas, nuoskaudas, užbaigti varginančius santykius ar veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių