Laukia etatų mažinimo vajus

Valstybės tarnautojai ir viešojo administravimo institucijos su nerimu laukia struktūrinių permainų, po kurių dalis savivaldybių darbuotojų neteks pareigų. Bus naikinami poskyriai, o mažieji skyriai jungiami.

Keisis vedėjų pareigos

Apskaičiuota, kad pasikeitus įstatymams Klaipėdos savivaldybėje bus panaikinti 27 poskyriai ir 10 skyrių, kuriuose dirba mažiau nei 5 darbuotojai.

"Vien mano vadovaujamame skyriuje yra trys poskyriai. Kadangi jų, kaip struktūrinio vieneto, neliks, tai visi juose dirbantys žmonės taps pavaldūs man. Kas bus su poskyrių vedėjais, bus sprendžiama atskirai kiekvienu konkrečiu atveju", – dėstė Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Spėjamas teorinis modelis toks – poskyrių vedėjai, netekę pareigų, taps arba vyriausiaisiais specialistais, arba patarėjais pagal pareigybes, kurias dabar užima.

Kai kam mažės alga

Jau dabar akivaizdu, jog šios permainos sukels ir tam tikrų keblumų.

Šiuo metu savivaldybės poskyrio vedėjas yra 13 kategorijos tarnautojas.

Vyriausiasis specialistas aukščiausiai gali būti 12 kategorijos. Taigi kai kuriems jų po permainų keisis algos dydis.

"Aišku, jei poskyrių vedėjai taps specialistais, jiems atlyginimai kažkiek mažės. Jei jie taps patarėjais, kurie gali būti 13 kategorijos, tada jų finansinė situacija nesikeis. Kitas dalykas – pagal Valstybės tarnybos įstatymo projektą skyrių galės sudaryti ne mažiau nei penki žmonės. Pavyzdžiui, Klaipėdos savivaldybėje yra 10 skyrių, kuriuose dirba mažiau nei 5 darbuotojai. Kai kuriuos skyrius turbūt teks jungti", – svarstė V.Venckutė-Palaitienė.

Kokio rezultato laukia?

Kokią naudą duos šios permainos, reikia klausti Vyriausybės.

Pagrindiniai Vidaus reikalų ministerijos, kuri ir rengia šias įstatymo pataisas, argumentai – skaidrumas ir veiklos efektyvumas.

Anot viešumo nepanorusio Klaipėdos savivaldybės atstovo, užuot rengę šias permainas, geriau skirtų savivaldybėms papildomai pinigų funkcijoms vykdyti ir paliktų diskreciją apsispręsti, ar jiems reikia 10 buhalterių su 300 eurų atlyginimu, ar penkių su 600 eurų alga.

"Tikiuosi, šios pertvarkos nebus labai radikalios. Tačiau nemažai žmonių palies, nes jiems keisis darbo pobūdis. Bus tam tikras skaičius nelaimingų, bet ar tai duos valstybės mastu kokį nors teigiamą rezultatą, nesu tikra. Vis dėlto nuo 2018 m. sausio 1 d. institucijos privalės pasikeisti struktūras", – teigė V.Venckutė-Palaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Jeigu taip blogai paziurekit kiek metu dirba ir su pagaliu neis arysi svietimo sk virsininke,Sakaliene Daujotiene irgi pencijinio amziaus o paziurekit i Lauzikiene ir neatsilieka galima vardinti ir vardinti visos sedi kaip pabuciuotos todel rezultatu nematyti

Pilimana

Pilimana portretas
Seniai reikėjo reformų. Kiek beliko žmonių Klaipėdoje. Atitinkamai turi mažėti ir valdininkų skaičius. Jokia čia naujiena.

:)

:)  portretas
Laužikienė , Prižgintienė , Macijauskas , Petrulis , Mureika , Gružienė , Pocius ,Špučienė , Asadauskienė, Netikšienė .......:)
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių