Laukia atsakymo dėl vėliavos

Klaipėdos savivaldybė laukia verdikto, ar Smiltynės centriniam paplūdimiui bus suteiktas Mėlynosios vėliavos statusas. Sprendimas turėtų paaiškėti kovo pradžioje.

"Pateikėme prašymą ir laukiame vertinimo", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Gauti Mėlynosios vėliavos statusą Smiltynės centriniam paplūdimiui viltasi jau praėjusiais metais. Nors šis visus reikalavimus atitiko, koją pakišo vandens kokybės tyrimai.

Pastarieji buvo atliekami ne paplūdimio, kuriam prašoma statuso, ruože, o už 100 metrų.

Nacionalinis Mėlynosios vėliavos programos koordinatorius Lietuvoje Lietuvos žaliųjų judėjimas pabrėžė, kad vandens kokybės tyrimai privalo būti atliekami paplūdimio, kuris siekia gauti Mėlynąją vėliavą, ribose. Tokie griežti yra tarptautiniai reikalavimai.

I.Šakalienė teigė, kad dabar visi nurodyti vandens kokybės tyrimai atlikti. Tad, atrodo, kad Smiltynės paplūdimiui neturėtų kilti trukdžių gauti Mėlynąją vėliavą, kuri yra tarptautinis kokybės ženklas. Informacija apie tokius paplūdimius platinama užsienyje.

Per metus už Mėlynąją vėliavą Klaipėda turės mokėti 8 tūkst. eurų. Teigta, kad tai sumažinta kaina. Anksčiau mokestis siekė 10 tūkst. eurų.

Ateityje uostamiesčio savivaldybė Mėlynosios vėliavos planuoja prašyti ir Antrosios Melnragės paplūdimiui. Anksčiau kalbėta ir apie Girulių pliažą.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas priminė, kad Mėlynoji vėliava parodo, jog paplūdimys atitinka kokybės reikalavimus. Tiesa, akcentuota, kad rūpinamasi visais miesto pliažais.

"Mūsų tikslas, kad visi pliažai būtų tvarkingi. Nesvarbu, ar jiems suteikta, ar ne Mėlynoji vėliava. Švara ir tvarka turi būti visur", – pabrėžė vadovas.

Pastaraisiais metais vaizdas uostamiesčio paplūdimiuose pasikeitė. Atnaujinta dalis inventoriaus, įrengti vandens fontanėliai, dušai, atrakcionai vaikams, treniruokliai ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xexe

Xexe portretas
Uz 8 tukst geriau papludimi tvarkytu, o ne beverte veliava kabintu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių