Lapiukas priemiestyje rado draugą

Klaipėdos priemiestyje įsikūręs Raimundas jau penktą mėnesį bičiuliaujasi su simpatišku lapiuku, kuris kasdien užsuka į vaišingo šeimininko sodybą paėsti. Vyras nuoširdžiai tikisi, kad gyvūnas nepaklius į medžiotojų akiratį.

Priemiesčiuose įsikūrę klaipėdiečiai, susidūrę su natūralia gamta, neretai išsigąsta jų kiemuose apsilankiusių lapių ar kitų laukinių gyvūnų. O štai dienraščio skaitytoją Raimundą į jo sodybą atklydę du maži lapiukai labai pradžiugino.

Kadangi aplink sodybas lankosi ir kiti gyvūnai – katės, kiškiai, stirnos, kurapkos – įrengta vieta, kurioje jis palieka maisto, tai yra "kas liko nuo stalo".

"Sunku jiems šiais laikais – viskas atliekų konteineriuose, iš kurių ne kažin ką iškrapštysi. Taigi mūsų padėtas kačių maistas lapinams patiko. Ir nors jie auga pagal gamtos dėsnius – gaudo peles, graužia, ką randa ar nučiumpa, ateina ir miestietiško maisto. Dabar liko tik vienas lapiukas. Pavadinome Berta (ar Bertu). Nesu specialistas nustatant, kas yra kas, bet tai labai gražus ir protingas sutvėrimas. Mes gerbiame jo teises nelygiame "sugyvenime" su žmogumi", – teigė Raimundas.

Vyras pasakojo, kad gyvūnėlis reaguoja pašauktas vardu, tačiau su juo stengiasi bendrauti per pagarbų atstumą – "už tvoros". Raimundas viliasi, kad žvėrelis nepapuls į medžiotojo optinį taikiklį ir išgyvens savo lapišką gyvenimą tiek, kiek jam lemta.

"Juk šiandien nė vienas medžiotojas neina gaudyti "gėrio", kaip gamta sutvėrė – plikomis rankomis prieš lapiną ar stirną. Jie šaudo iš toli, tiksliai, šiltai ir su malonumu", – ironizavo su lapiuku susibičiuliavęs vyras.


Šiame straipsnyje: lapėLapėslapiukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

daina

daina portretas
o aš irgi šeriu. Ir šersiu. Lapę, kuri į mano kiemą ateina apie 05 ryto, ežiuką ir t.t. Sadistai tegul laukia Dievo bausmės, o aš padėsiu gyvūnams.

grožis

grožis portretas
Visiškai suprantamas gerb. Raimundo susižavėjimas tokiu nuostabiu gyvūnu. Tačiau visgi reikėtų labiau pagalvoti apie lapiuko gerovę. Tikra tiesa-gyvūnui daroma meškos paslauga. Gyvūnas pratinamas prie žmonių, kurie anksčiau ar vėliau taps jo žudikais. Toks gyvūnas-lengvas grobis legaliems brakonieriams-"medžiotojams". Ir ne tik-įpratęs lengvai gauti maisto pas žmones, jis gali tapti dažnu kiemų svečiu. Ne paslaptis, kad ne visi žmonės lietuvoj myli gamtą, ir toks lankymasis svečiuose lapiukui gali baigtis labai liūdnai. Geriau būtų tiesiog juo žavėtis, stebėti, bet ne pratinti maistu.

nų joo

nų joo portretas
Raimundas užmiršo pasakyti apie "medžiotojus" , kad dažniausiai tai --legalūs , įgėrę brakonieriai. Šiaip tai smagu, kad atsiranda žmonių, kurie mato ne tik save, arba peroksidines--silikonines gražuoles, bet ir tikruosius šios žemės šeimininkus.Jeigu įžeidžiau kokio brakonieriaus, arba "gražuolės" religinius jausmus, tai taip ir norėjau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių