Lapės išgąsdino uostamiesčio šunų mylėtojus

Klaipėda – ne tik žmonių miestas. Vakarais čia knibžda daug mažų žvėrelių, užklysta plėšrūnai bei didžiuliai briedžiai.

Žvejybos uosto rajone, netoli nugriauto buvusio Moksleivių saviraiškos centro pastato, šiomis dienomis žmonės pastebėjo dvi lapes. Buvo prietema, kai dauguma šunų augintojų vedžiojo keturkojus.

Pamatę rudąsias, žmonės sutriko ir nusprendė nesukti ton pusėn, nežinia, kas miško žvėrims šaus į galvą. Baimintasi, ar lapės nebus užsikrėtusios pasiutlige.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas patikino – baimintis nėra pagrindo. Paskutinį kartą Lietuvoje laukinių žvėrių pasiutligės atvejis užfiksuotas prieš ketverius metus.

Kasmet iš lėktuvų išbarstoma galybė pasiutligės vakcinos, kurią suėdę laukiniai žvėrys apsaugomi nuo pragaištingos ligos.

Bene prieš pusmetį viena lapė buvo užsikrėtusi Baltarusijos pasienyje.

„Pirmą kartą girdžiu apie lapes Žvejybos uosto rajone, bet galiu neabejodamas pasakyti, kad jos tikrai nėra pasiutusios. Nenuostabu, kad lapės užklydo į miestą, kai sutems, jos išbėgs ten, kur joms reikia. Jos nei žmonėms, nei šunims nėra pavojingos. Nereikėtų savo šunų dresuoti pjudant laukinius žvėrelius. Lapės žino, kur gyventi saugu, sutems ir grįš į joms būdingus laukus bei miškus. Mums sunku net suvokti, kaip toli miško žvėrys gali nueiti. Pernai trys briedžiai buvo pasiekę net kartoną gaminančios įmonės teritoriją, – prisiminė V.Marozas. – Nereikia panikuoti, su gamta turėtume sugyventi draugiškai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

K.B.

K.B. portretas
Draugystės parke prieš savaitę lapę matėme

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Mačiau lapę anksti ryte prie jūrininkų taikos sankryžos.perbėgo gatvę atstupė ant šaligatvio ir išdidžiai sėdėjo.labai graži.pravažiavau šalia

Aa

Aa portretas
Vakar vakare prie geležinkelio stoties bėgo lapė
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių