Laivų parado žvaigždėms – padėkos ir dovanos

Gražiausiais paskelbtų Laivų parado dalyvių kapitonai penktadienį sulaukė išskirtinio dėmesio ir dovanų. Aštuntąjį kartą vykęs renginys dar labiau stebino ir džiugino žiūrovus, taip gilindamas klaipėdiečių jau pamėgtą tradiciją.

"Organizuojant pirmąjį Laivų paradą niekas netikėjo, kad toks renginys galėtų vykti. Buvo daugiau skeptikų nei pritariančiųjų. Tie, kas pritarė, buvo tokie entuziastingi ir nuoširdūs, kad padėjo įveikti visas negandas ir nepriteklius. Be noro ir pastangų švęsti taip jūriškai šio renginio nebūtų", – Laivų paradą padėjusiems surengti žmonėms dėkojo viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" vadovas Romandas Žiubrys.

Šiemet naktinio Laivų parado laikas buvo paankstintas, laivai į marias išplaukė apie 21 val. Tai leido kai kuriems laiveliams pasipuikuoti spalvingomis burėmis, vėliavėlėmis, balionais ar kitais akcentais.

Teigiama, kad vienas įspūdingiausių to vakaro reginių – vilkikų šokis.

Paradui užsirašė apie 40 laivų, tačiau plaukė kur kas daugiau. Gaila, kad nemažai jų neužsiregistravo iš anksto ir negalėjo dalyvauti rinkimuose.

Kaip ir ankstesniais metais, buvo renkami gražiausiai paradui papuošti laivai. Šįkart laimėtojai paskelbti suskaičiavus kelto "Nida" keleivių bei komisijos balsus.

Publikos simpatijas pelnė festivalio "EDIT Klaipėda Street Art" atkurtas ir smilgininkų papuoštas bendrovės "Smiltynės perkėla" keltas "Baltija".

Pirmoji vieta atiteko laivui "Baltic Frost", kuris visus sužavėjo baltais balionais ir mažų lempučių girliandomis. Antrosios vietos laimėtoju tapo ne pirmą kartą pripažintas laivas "Svaja 7377", džiuginęs žiūrovus skaisčiai raudonomis burėmis. Trečioji vieta atiteko laivui "Navigator".

Trijų prizinių vietų laimėtojams projekto partneris bendrovė "Elmo technologijos" įteikė vertingus prizus – 500, 300 ir 100 eurų čekius apsipirkti šviesos įranga prekiaujančiame "Elmo Light" salone.

Šį kartą Laivų paradas pirmą kartą persikėlė ir į Dangę. Šventėje dalyvavo 51 irklavimo priemonė (irklinės valtys, kanojos, baidarės ir irklentės), kuriomis plaukė apie 120 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių