Laivų paradas kviečia pasiilgusius vasaros

  • Teksto dydis:

Ryškiausias klaipėdietiško pavasario akcentas – Laivų paradas, į pajūrį kviečia jau devintąjį kartą. Nors didžioji Laivų parado diena išauš gegužės 19-ąją, šventiniai renginiai startuos jau ketvirtadienį. Trijų dienų šventinį savaitgalį papildys daugybė iniciatyvų – sporto metus pristatantis Vandens sporto šakų festivalis, Kariuomenės ir visuomenės dienos, Gatvės muzikos dienos renginiai, Radijo bangomis valdomų burlaivių modelių pasirodymas.

Jau devintąjį kartą simboliškai žymintis artėjančios vasaros pradžią, Laivų paradas kaskart stebina iniciatyvomis, veiklomis bei unikaliomis patirtimis renginio lankytojams.

„Akivaizdu, jog beveik dešimtmečio įdirbis duoda savo vaisius – aplink mus daug patikimų draugų, partnerių, bendražygių, kurių gretas kasmet papildo nauji. Prisidėdami iniciatyvomis, įvairia parama, drauge sukūrėme išskirtinę Klaipėdos miesto, Klaipėdos uosto šventę į kurią drąsiai kviečiame visą Lietuvą“, – sakė  „Klaipėdos švenčių“ jūrinių renginių koordinatorė Violeta Ulevičienė.

Gegužės 19-ąją Laivų parado dienos startą neįprastai anksti paskelbs sportinės žūklės varžybos, kurios entuziastus į Jono kalnelį pakvies jau 7 val. ryto. Netrukus šventei pasipuoš ir skulptūra „Vaikystės svajonė“, o 10 val. startuos „Gero vėjo“ regata, Klaipėdos baidarių ir kanojų jaunių pirmenybės, Vandens sporto šakų festivalis.

12 val. iškilmingai šventinę dieną atidarys Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai, kurie pakels Lietuvos Respublikos vėliavą. Vidurdienį startuos daugelis tradicinių renginių: akademinio irklavimo varžybos, Kariuomenės ir visuomenės dienai skirti renginiai. Mieste pasklis Gatvės muzikos dienos garsai. Visą dieną Dangės upėje vyks sportinis veiksmas, o vakarop 16.30 val. arčiau vandens visus suburs Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro parodomoji jachtų-modelių regata tarp Pilies ir Biržos tiltų.

Įspūdingiausi renginio akcentai kaip ir kasmet sulauks vakaro. Šventinis ir ryškus Laivų paradas startuos 21.15 val., kuriam pradžią duos įspūdingas „DFDS Seaways“ keltas ir jo griausmingas sveikinimas. Netrukus po to, Kuršių mariose pasklis iliuminuoti laivai, kuriuos ves Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį žyminti jachta „Lietuva“. Kaip ir kasmet, laivų kolonos branduolį sudaro Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ laivai. Ištikimųjų partnerių „Towmar Baltic“ jūrinių vilkikų šokis susirinkusius pasveikins vėliau nei įprasta – iš karto po 22 val. Dar po pusvalandžio 22.30 val., turiningą Laivų parado dieną vainikuos ryškūs Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos šventiniai fejerverkai.

Kviečia registruoti laivus

Anot Laivų parado koordinatorės, tam kad šventinis vakaras būtų įspūdingas, telkiamas kuo didesnis laivų ir laivelių būrys. 

„Laivų parado žavesį atradus nors kartą, pajutus tūkstantinės minios palaikymą – daugeliui tai tampa įspūdingu ir itin laukiamu pavasario akcentu. Todėl nuoširdžiai kviečiame visus mažų ir didelių laivelių savininkus registruotis į vakarinę Laivų parado dalį, kurti šventinę nuotaiką ir suteikti sau bei savo komandai galimybę laimėti puikių prizų. Laukiame visų – dalyvaujančių pirmąjį, o gal jau devintąjį kartą“, – sakė V. Ulevičienė.

Galimybę pretenduoti į gražiausiojo titulą, galės tik užsiregistravę laivai. Registracijos anketą rasite internete www.jurossvente.lt. Užpildytą anketą siųskite el. p. kapitonas@laivuparadas.lt 

 Tris gražiausiai iliuminuotus ar kitais puošybiniais elementais pasižymėjusius laivus apdovanos renginio partneriai – „Krasta Auto“ bei viešbučio „Dunetton“ restoranas „Tonas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip su skenduoliais bus?.. :s

Šilute

Šilute portretas
Kas uztikrins saugu plaukiojima renginio metu-vilkiku(furu) kontruolieriai......

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Smagu. Bet jau praitais metais turejom ismokt pamoka kad pati laivu parada reikia paleist ne anksciau kaip 22 valanda. Nes praplauke jie 21 valanda, tai tos jus sviesos ir svieseles nedare jokio ispudzio nes dar buvo per sviesu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių