Laivo kapitonas ilgose išvykose labiausiai pasigenda intensyvių treniruočių

  • Teksto dydis:

Klaipėdietis Ričardas Maksimavičius 2016 m. žiemą pradėjo intensyviai sportuoti sveikatingumo klube "Apelsinas". Šiandien 42 metų vyras sako nebeįsivaizduojantis savo gyvenimo be treniruočių. "Pamaniau, kad būtų neblogai daugiau pajudėti", – pagrindinę priežastį, kodėl nusprendė pradėti treniruotis, įvardijo Ričardas. Jis tikino neturėjęs rimtų sveikatos problemų, sportuoti jo neragino ir aplinkiniai. Sprendimą priėmė supratęs, kad nori gyventi sveikiau.

Siekė sportuoti teisingai

Jūrinio kelto kapitonas Ričardas suprato, kad daugiausia naudos sveikatai ir savijautai duos individualios treniruotės. Jis pasirinko asmeninį trenerį ir su juo dirba iki šiol.

Abiejų vyrų pastangomis per aštuonis mėnesius pavyko pasiekti išties daug.

"Pirmą kartą atėjęs į sporto salę nežinai pratimų, kaip taisyklingai juos atlikti. Man norėjosi nepakenkti sau, daugiau disciplinos taip pat neprošal, todėl nenorėdamas švaistyti laiko ir savo sveikatos, pasirinkau treniruotis su asmeniniu treneriu", – paaiškino Ričardas.

Siekiant kuo tiksliau nustatyti Ričardo fizinę būklę, jo silpnąsias vietas, jau pirmąją dieną "Apelsine" jam buvo atlikta SMART diagnostika. Ji atskleidė, kad yra stuburo problemų, laikysena netaisyklinga, raumenys sutrumpėję ir silpni.

Remdamasis diagnostikos rezultatais, "Apelsino" treneris Darius Galkauskas iškėlė svarbiausius treniruočių tikslus – sustiprinti kūną, priaugti svorio ir pagerinti laikyseną. Ričardui prireikė išlieti daug prakaito, kad pasiektų tai, kuo šiandien gali džiaugtis.

Tikslas – daugiau suvalgyti

Vyras per mažiau nei metus priaugo 12 kilogramų ir dabar sveria 82 kg. Padidėjo ir jo ūgis – nuo 189 cm iki 191,5 cm. Ričardas sako, kad atsirado daugiau energijos, kūnas tapo lankstesnis. Jis teigė neturėjęs tikslo pasiekti greitų rezultatų, tad savęs neskubino.

Per aštuonis intensyvių treniruočių mėnesius Ričardas pakeitė ir mitybos įpročius. Jam teko į kasdienį valgiaraštį įtraukti daugiau užkandžių, padidinti suvartojamų kalorijų kiekį, nes iki tol jis valgė vos du kartus per dieną.

Treneris Darius teigia, kad Ričardas po aštuonių mėnesių treniruočių atrodo lyg visai kitas žmogus.

"Jis niekada prieš tai nesportavo, raumenys buvo sutrumpėję, silpni, buvo susiformavusi nemaža kupra. Pirmąją dieną, kai pradėjo mankštintis, mėšlungis sutraukė rankų raumenis. Pirmus du mėnesius nusprendėme skirti tik tempimo pratimams ir sustiprinti raumenis, vėliau perėjome ir prie jėgos pratimų", – pasakojo sveikatingumo klubo "Apelsinas" asmeninis treneris D.Galkauskas.

Ričardas ir treneris Darius sporto salėje susitinka penkis kartus per savaitę. Ričardas norėtų priaugti dar apie 8 kg svorio ir turėti dailius raumenis.

Iš pažiūros visai lengvas uždavinys yra daug sunkiau įgyvendinamas, teigia treneris: "Priaugti svorio yra sunkiau, negu numesti. Tai lemia ir genetika – vieniems užsiauginti raumenų ir priaugti svorio sekasi lengviau, kitiems sunkiau. Teko dirbti su jauna mergina, kuri svėrė vos 40 kilogramų. Žmogus sveikas, nebadauja, tačiau svoris priauga sunkiai, ir viskas. Kartais ir treneriui tenka pasukti galvą, kaip padėti."

Rūkyti metė be vargo

Trenerio Dariaus teigimu, brandesnio amžiaus žmonėms prireikia daugiau laiko bei pastangų, siekiant išjudinti sustingusį kūną ir išspręsti laikysenos problemas.

Tačiau viską galima pasiekti turint kantrybės ir tvirtai pasiryžus pokyčiams.

Ričardas sako, kad priimti sprendimą pačiam laisva valia yra labai svarbu.

"Jeigu eisi sportuoti per prievartą, nieko gero nebus. Aš pajutau, kad dabar laikas, ir pradėjau treniruotis. Vieną dieną supratau, kad nebesinori rūkyti – taigi mečiau. Viskam turi ateiti tinkamas metas", – įsitikinęs jūrininkas.

Informacija

Visi norintys sveikai priaugti svorio ar jo numesti, sustiprinti nugarą, kviečiami pirmai nemokamai SMART konsultacijai su sveikatingumo specialistu ar kineziterapeutu. Registracija internetu smarttraining.lt arba atvykus į artimiausią sveikatingumo klubą "Apelsinas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Plekšt

Plekšt portretas
Iš kur tiek pavydo, baisu skaityt, visi aplink blogi, žmonės į veidrodį senai bežiurėjot? Reklama tai reklama koks jūsų supistas reikalas kas kieno ir kaip, visi šiais laikais daro reklama o tamsta pats komentatorius apie viešnamius ko gero dirbęs kartu su Kapitonu Ričardu netgi nujaučiu kas ir baigia susprogt iš pavydo, kad žmogui sekasi gyvenime o tamstai - ne. Tai tamsta čia ne sekmė, o darbo rezultatas (hard decisions - easy life, easy decisions - hard life)

Šlykštu skaityti

Šlykštu skaityti portretas
Klaipėdos dienraštis neturi ką rašyti ... Įkyriai kas mėnesį bruka Apelsino reklamą ir neparašo, kad tai reklama. Apelsinas turbūt labiausiai atsilikęs sporto įrangos srityje ir mausto nesuprantančius paprastus žmogeliukus. Užtenka pažiūrėti į treneres, kurių dauguma su antsvoriu... Nei vienos moters bikini varžybose nėra , kurios savo tobulus kūnus butų ištreniravusios grupinėse treniruotėse. Tik su treniruokliais galima to pasiekti, kurių Apelsine su žiburiu nerasi... P.s. Pats brangiausias klubas su abejotinomis paslaugomis. Gaila kvailinamų žmonių.

Juozas

Juozas portretas
Šaunuolis Kapitonas Ričardas. Ne tik šaunus ,kvalifikuotas ka[pitonas ,bet ir aktyvus žmogus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių