Laivas „Ieva“ toliau augina skolą

Mažųjų laivų prieplaukos krantinę jau 20 metų užima neplaukiojantis, gerokai aprūdijęs laivas "Ieva", kurio problemas kurį laiką nesėkmingai mėgina spręsti bankroto administratorius. Uosto rinkliavos ir šio metalo laužo stovėjimo prie mažųjų laivų prieplaukos krantinės skola siekia solidžią sumą.

Skenduolis rūdija toliau

Žvejų uostelyje plūduriuojantis nusenęs žvejybinis laivas "Ieva" čia rūdija lygiai 20 metų. Uosto direkcijos teigimu, daugiau nei metus, nuo 2016-ųjų vidurio, už jį nebemokami jokie uosto mokesčiai.

Nuo 2005 m. skola už laivą "Ieva" pasiekė apie 40 tūkst. eurų.

"Šio laivo savininkas bankrutavęs. Laivas areštuotas. Aš jau ne kartą rašiau aplinkosaugininkams, kad tas laivas stovi ant seklumos. Teršia aplinką, iš jo bėga tepalai. Bet niekas nieko negali padaryti, o benamiai baigia jį supjaustyti ir dalimis išnešioti. Jis trukdo ir laivybai", – dėstė garažų ir mažųjų laivų eksploatavimo bendrijos "Smiltelė" pirmininkas Kęstutis Gelumbauskas.

Benamiai baigia jį supjaustyti ir dalimis išnešioti.

Situacija – sudėtinga

Laivas kažkada priklausė žvejų kolūkiui "Baltija", vėliau – žvejybos bendrovei "Baltijos žuvys", kuri bankrutavo. Taigi nuo 1997 m. juo niekas nebeplaukioja. O 2008 m. stovėdamas uoste laivas skendo.

Už laivo nepriežiūrą dabar jau bankrutavusios bendrovės direktoriaus pavaduotojui buvo skirta 500 litų bauda.

2011 m. laivo savininkui įmonei "Baltijos žuvys" buvo paskirtas bankroto administratorius bendrovė "Valnetas".

Anot Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Uosto priežiūros skyriaus viršininko Juozo Saudargo, šiandien situacija dėl šio laivo yra gana sudėtinga.

Tikisi parduoti varžytinėse

Esą nors "Ieva" turi šeimininką, bet už laivo stovėjimą prie krantinės mokesčiai nėra mokami, o šis užima vietą.

"Bankroto administratoriui nuolat rašome raštus dėl laivo nepriežiūros, tačiau atsakymų negauname. Paskutinį raštą išsiuntėme šių metų birželį. Pernai dėl laivo nepriežiūros bylinėjomės su bankroto administratoriumi. Teismas jam buvo paskyręs baudą, tačiau situacija nesikeičia ir šiandien – kaip laivas stovėjo, taip ir stovi uoste", – apgailestavo J.Saudargas.

Bankroto administratorius Gintaras Adomonis tikisi, kad kreditoriai taikiai baigs bylą ir "Ievos" reikalai kažkaip išsispręs.

"Laivas šiuo atveju yra nekilnojamasis turtas ir jis turėtų būti pardavinėjamas varžytinėse. Nors realiai tai tik metalo laužas. Tačiau į metalo supirktuvę jo atiduoti negalime, nes jis yra įkeistas, be to, jis įrašytas į Jūrinių laivų registrą. O kol jis įkeistas, niekas jo iš ten išbraukti negali. Manau, kad laivą kas nors nupirks varžytinėse. Kokia jo vertė – neaišku, kai laivą supjaustys ir pasvers, tada ir paaiškės, kiek jis vertas", – vylėsi G.Adomonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antstoliai

antstoliai portretas
uzsikres antstoliais - bus bedu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių