L. Stulpino progimnazija jau naudojasi elektronine naujove

Naujus mokslo metus Liudviko Stulpino progimnazija pasitiko naujovėmis. Penktadienį joje buvo pristatytas Elektroninis mokinio pažymėjimas, kuris ne tik fiksuos, kada moksleiviai ateina į mokyklą, bet ir leis atsiskaityti bibliotekoje ir mokyklos valgykloje bei naudotis kitomis elektroninių pinigų teikiamomis paslaugomis.

„Tai – nacionalinis projektas, jį vadiname „A mokykla“ – su mintimi į ateities, aukščiausio lygio mokyklą. Juk ženklas „A“ reiškia pažangą, modernumą, naujoviškumą ir visa tai, kas yra priekyje“, – pasakojo bendrovės „Tavo mokykla“ (TAMO) direktorė Viktorija Burlinskaitė.

Nors šia sistema mokykla naudojasi dar tik dvi dienas, tačiau pastaroji jau davė rezultatų – vaikai į įstaigą rytais ateina laiku bei punktualiai sugrįžta po pertraukų, kurių metu mokyklos durys nebūna rakinamos. Pavėlavusiems tenka skambinti telefonspyne ir prisistatyti.

Be įėjimo į mokyklą, pažymėjimas atlieka ir kitas funkcijas – jis susietas su elektroniniu dienynu, todėl tėvai operatyviai gali stebėti ne tik mokinių lankomumą, bet atsiskaitymus mokyklos valgykloje bei bibliotekoje –  į jį integruota "Mokipay" sistema vaikams atstos grynuosius pinigus. Ateityje pažymėjimą planuojama naudoti ir kaip elektroninį bilietą viešajame miesto transporte.

Paklausus, ar nekils problemų dėl kodu nepasaugotos kortelės vagysčių ar kitų praradimų, progimnazijos direktorė Diana Čedavičienė patikino, esą tuo atveju mokinys iš kart galės paskambinti nemokamu trumpuoju numeriu ir kortelė bus užblokuota.

Šis pilotinis projektas, skirtas elektroniniam mokinių pažymėjimui įdiegti, kol kas bandomas tik Liudviko Stulpino progimnazijoje. Paprastai nuo 2 tūkst. iki 20 tūkst. kainuojantis projektas, kaip bandomasis, šiai mokyklai įdiegtas nemokamas. Kitose mokyklose darbai bus finansuojami savivaldybės lėšomis.

Šuo metu elektroniniu pažymėjimu naudojasi jau apie 80 proc. mokyklos mokinių. Manoma, jog baigus gaminti paskutiniuosius, kuriuos gaus esami pirmokai ir iš kitur atvykę mokiniai, šis procentas ženkliai padidės. Pavyzdinėje, Liudviko Stulpino progimnazijoje, tėvai pažymėjimą gali įsigyti už savikainą – 8,11 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rutenis

rutenis portretas
cia mano mokse pavidekit luzerei cha ha ha

rutenis

rutenis portretas
cia mano mokse pavidekit luzerei cha ha ha

:)

:) portretas
o kodel butent siai mokyklai tai yra suteikta nemokamai? :)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių