L. Donskį klaipėdiečiams primins jo balsas

Kol kas geriausias profesoriaus Leonido Donskio atminimo įprasminimas Klaipėdoje būtų į uostamiesčio viešąjį transportą sugrąžinti jo balso įrašus, skelbiančius autobusų stoteles. Šią galimybę "Klaipėdos keleivinio transporto" vadovybė svarstė dar praėjusią savaitę, iškart po netikėtos iškilaus klaipėdiečio mirties.

Turbūt ne kiekvienas miestietis ar svečias, važiavęs viešuoju transportu Klaipėdoje, ir žinojo, kad autobusų stotelių pavadinimus įgarsino profesorius L.Donskis. Nuo 2009-ųjų jo balsas skambėjo miesto autobusuose, pastaraisiais metais jį pakeitė Lietuvos jūrų muziejaus vadovė Olga Žalienė.

Lygiai prieš savaitę, iškart po L.Donskio netekties, viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovybė svarstė galimybę į autobusus sugrąžinti jo balsu įgarsintus įrašus.

Problema ta, kad yra papildomai dar 70 stotelių, kurių pavadinimų Leonidas įrašyti nespėjo. Todėl šiuo klausimu buvo diskutuota ir apsispręsta L.Donskio balso įrašus leisti tam tikrose stotelėse.

"Dabar atrinksime tas vietas, kurios labiausiai susijusios su Leonido gyvenimu Klaipėdoje. Bet viskas dar įvyko labai neseniai. Praėjusi savaitė buvo labai sunki, juk L.Donskį čia daug kas pažinojo, bičiuliavosi, bendravo. Dar turi praeiti kiek laiko, kol viskas susigulės. Mes tikrai kažkaip įprasminsime jo atminimą, bet kol kas tai tik "žalia" idėja", – tvirtino viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Gintaras Neniškis.

G.Neniškis neslėpė, kad sumanę įgarsinti autobusų stotelių pavadinimus 2009 m. sulaukė ir skeptiškų abejonių dėl L.Donskio personalijos pasirinkimo.

"Kai startavome su šiuo projektu, Leonidas dar nebuvo tokia garsi žvaigždė, kokia pastaraisiais metais tapo. Kai kas suabejojo, kodėl jis? Iškilo ir jo tautybės klausimas. Nors man į galvą nešovė, kad šiais laikais tai apskritai yra problema. Tokia mūsų visuomenė, yra ir tokių nuomonių. Bet mes tikrai sugalvosime, kaip padaryti, kad L.Donskio balsas autobusuose nenutiltų", – tikino G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netinka

Netinka portretas
Manau, kad netinka taip "pagerbti" Donskį. Galima kokią gatvę pavadinti, skverą. Mirusiam - ramybė. Gal ne visiems smagu nuolat girdėti balsą "iš anapus".

klaip.

klaip. portretas
Pagerbkime tuos, kuriuos reikia gerbti. Būkim nuoseklūs. Ėšėjo aktorius Barauskas - tyla. Išėjo Kancleris - tyla. Galim vardint toliau... Sąrašas ilgas. Gerbkim visus, atraskim savo kultūros istorijai vietos visiems, o ne vienam Donskiui.

ne

ne portretas
Tikrai nepritariu. Nėra gyvo žmogaus, palinkėkime jam ramybės, prisiminkime ir skaitykime jo darbus. Tik nereikia jo balso keleiviniam transporte. Jei norim pagerbti, pavadinkim gatvę ar pan.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių