Kvietimas klaipėdiečiams sukėlė įtarimų

Krematoriumo statytojai nenustoja vilties prie Joniškės kapinių įrengti mirusiųjų deginimo krosnį. Po visuotinio klaipėdiečių pasipriešinimo, verslininkai, pakvietę uostamiesčio valdžią ir bendruomenę dar vienam pokalbiui, šiandien vėl sieks įrodyti šio objekto naudą miestui bei "draugiškumą" kaimynams.

Gavę oficialų kvietimą į viešą pokalbį dėl "planuojamos įrengti kremavimo linijos ir dėl poveikio visuomenės sveikatai", Klaipėdos savivaldybės vadovai ir administracija labai nustebo.

Esą tokios diskusijos turėjo vykti gerokai anksčiau, nei kilo visuotinis gyventojų pasipiktinimas dėl būsimo krematoriumo atsiradimo.

Gyventojai buvo dar įtaresni ir teigė, kad jie aiškiai pasakė, jog krematoriumo kaimynystė nepriimtina, todėl jie nesupranta, ko tokiu susitikimu siekia verslininkai.

Pasak Klaipėdos vicemerės Juditos Simonavičiūtės, niekur nėra užfiksuota, kad dabartiniai laidojimo namai, kur ketinama įrengti kremavimo liniją, yra krematoriumas.

O sklypo detaliajame plane numatytos trys pagrindinės veiklos, kam jis bus naudojamas: prekyba gėlėmis, kolumbariumo įrengimas ir automobilių statymas. Esą niekur nėra kalbama apie krematoriumo atsiradimą.

Be to, pagal Žmonių palaikų laidojimo įstatymą kremavimas apibrėžiamas kaip "žmogaus palaikų sudeginimas krematoriumo krosnyje".

Šiuo įstatymu aiškiai pasakyta, kad kremavimas yra atliekamas tik krematoriume. Todėl kremavimo įrenginio negalima atsieti nuo krematoriumo.

Šiandien dar daug nepadarytų darbų, kad toks objektas galėtų čia atsirasti.

"Norintieji statyti manipuliuoja sąvoka "krematoriumo įrenginys". Na, negalime įrenginių statyti kiekvienoje virtuvėje, nes tik krematoriume galima deginti žmonių palaikus. Šiandien dar daug nepadarytų darbų, kad toks objektas galėtų čia atsirasti", – pabrėžė J.Simonavičiūtė.

Esą, jei verslininkai nori įrengti krematoriumą, jiems reikės keisti detalųjį planą, nes dabartiniame tokia veikla nenumatyta.

Šiandien 11 valandą viešbučio "Araratas" konferencijų salėje (Liepų g. 48) gyventojams ir miesto vadovams visą dominančią informaciją turėtų pateikti Pajūrio tyrimo ir planavimo instituto specialistai, įrangos gamintojos ispaniškos firmos "Kalfrisa" atstovai bei bendrovės "Aterna" administracija.

Dienraščio žiniomis, gyventojai prieš šį susirinkimą šalia susitikimo vietos vėl suplanavo piketą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Visoje šitoje istorijoje man labiausiai patiko gyventojų pozicija. Šaunuoliai! Gal ir kitais miestui aktualiais klausimais bus tokie pat aktyvus.

Pasidomėjau teisiškai

Pasidomėjau teisiškai portretas
Mano senelis ir močiutė kremuoti. Gal neaiškinkit kas ir kaip turi būti? Tai buvo jų žodžiu išsakyta valia. Jei kokiam giminaičiui nepatinka, galėjo patys apsiimti laidotuvėmis. Man nusispjauti ant giminaičių kurie visą gyvenimą savo giminėmis nesurūpino, o kai laidotuvės, tai prisigalvoja ko nepametę. Sakote kremavimas tai biznis? O Jūs žinote kiek kainuoja laidotuvės? Tai irgi biznis. Žinote kiek kainuoja vestuvės? Ir tai biznis. Žinote kiek papietauti kvainėje kainuoja? Ir tai yra biznis. Nepatinka biznis? Nesinaudok nepatinkančio biznio paslaugomis.

Nematytas reikišnys

Nematytas reikišnys portretas
kad miesto valdžia stotų į visuomenės pusę.Taigi verslas kad ir koks jis sudinas būtų, mūsų Klaipėdoje-šventa karvė! Kažkas tikrai virsta į gerą pusę mūsų karalystėj
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių