Kviečia kreiptis nukentėjusius nuo potvynio

  • Teksto dydis:

Potvynio priežastis bei galimus jo suvaldymo būdus, jei ateityje gamtos stichija pasikartotų, turi įvardinti nepriklausomi ekspertai – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Savivaldybės administracijai duotas pavedimas nedelsiant organizuoti procedūras, reikalingas nepriklausomiems ekspertams parinkti bei išoriniam vertinimui atlikti.

„Šiuo metu kiekviena institucija ar gyventojas situaciją vertina iš savo pozicijų. Kol nėra visa apimančio vaizdo, bet kokia pavienė informacija iš atskirų institucijų, negali būti vertinama kaip neginčytina priežastis. Surinkus visus duomenis, būtinas profesionalus, kompleksinis ir nešališkas jų įvertinimas, kartu pateikiant rekomendacijas, kaip potvynius suvaldyti kuo efektyviau, patiriant kuo mažiau nuostolių ir nepatogumų. Su gamta susitarti mes negalime, tačiau gyvendami klimato kaitos sąlygomis, privalome rasti priemones, kaip minimalizuoti padarinius“, – sakė V. Grubliauskas.

Žinia, praėjusį savaitgalį iškritus gausiems krituliams bei pakilus vandens lygiui Smiltelės, Dangės upėse bei Kuršių mariose, lapkričio 13-osios naktį, smarkios liūties ir šlapdribos metu, ėmė tvinti dalies daugiabučių kiemai ir kai kurios gatvių atkarpos, daugiausia pietinėje miesto dalyje.

Iš karto po šio įvykio su mieste dirbančiomis tarnybomis sutarta, kad šios apie galimas grėsmes savivaldybę nuo šiol informuos nedelsiant – vos pastebėjusios, kad kyla rizika. Savo ruožtu savivaldybės administracija pasirūpins operatyviu gyventojų informavimu ir pateiks rekomendacijas, kaip elgtis. Apie susidariusias kritines situacijas ar kylant jų grėsmei klaipėdiečiams bus pranešama socialiniuose tinkluose bei mobiliuoju telefonu, siunčiant specialias gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos trumpąsias žinutes. Taip pat sukurtas užtvindytų teritorijų žemėlapis, kuriame gyventojai kviečiami žymėti pastebėtas užlietas vietas.

Žalą patyrę gyventojai taip pat raginami apie tai pranešti savivaldybei. Surinkus visus duomenis, bus sprendžiama dėl žalos kompensavimo galimybių.  Informacija, kokius dokumentus kreipiantis dėl žalos atlyginimo būtina pateikti, teikiama Vieno langelio poskyryje bei skelbiama savivaldybės interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
as tegul moka tos organizacijos kurios nevalo siuksju yodel ir buvo uzsikise suliniai

Taigi

Taigi portretas
Atliksim galimybių studiją "Užlies namus ir gatves vanduo, ar neužlies", tada ir pasakysim...Kaip kiemus šluoti ir valyti - tai pačių gyventojų reikalas, o kai automibilius pasistatyti, tai jau ne gyventojų tie kiemai, tai valdiški ir bet koks baibokas gali tau net prie durų pasistatyti mašiną kokiam mėnesiui (jei jis to užsinorėjo)... Arba koks vandalas atvažiavęs į tavo kiemą kokį kaimyną perkraustyti, pradeda daužyti net šaligatvio plyteles, tu neturi teisės jo sudrausminti, jis sako, kad čia ne tavo tos plytelės, ne tavo gėlynas (kurį tikrai tu prižiūri - sodini gėles, ravi, laistai per vasarą)..."Iškilminga" pareiškia: "Parodyk dokumentus, kad čia tavo...Po tokių išpuolių nutariau daugiau savo buto nosies nieko daugiau netvarkyti, nesodinti ir neprižiūrėti. Jei visa tai valdiška, tai tegul valdžia ir šluoja, valo, sodina, grėbia lapus ir t.t...Aš daugiau to nebedarysiu...O savo būstą dėl visa ko apsidraudžiau nuo vandalų išpuolių...Saliut, mano mylimas mieste...

Irenaj

Irenaj portretas
Tiesa
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių