Kviečia dovanoti suknelių

Prieš metus pradėta iniciatyva "Padovanok suknelę" skinasi kelią ir Klaipėdoje. Suknelės renkamos visą savaitę ir lygiai po savaitės, šventinio renginio metu, bus išdalytos daugiavaikėms mamoms.

Neabejingos klaipėdietės raginamos prisidėti prie gražios idėjos ir padovanoti puošnią suknelę.

Akcija siekiama, kad daugiau pasitikėjimo savimi įgautų vaikus auginančios ir negalinčios dažnai puoštis mamos.

Iniciatyvos "Padovanok suknelę" atstovės Klaipėdoje Živilės Žostautienės žodžiais, išsirinkti tinkamą rūbą panoro 22 uostamiesčio moterys. Esą dalyvių dar daugės.

"Pernai Eskedar Maštavičienė sugalvojo pasidalyti gražia idėja – padovanoti puošnias sukneles moterims, kurios norėtų pasidabinti per šventes, bet negali. Prieš metus Vilniuje ir Kaune ji subūrė savanores. Per kelias savaites sostinėje buvo surinkta daugiau nei 200 suknelių. 40 moterų, kurios augina keturis ir daugiau vaikų, atvyko į renginį, buvo papuoštos, vizažistės jas pagražino, koncertavo vaikai", – pasakojo pašnekovė.

Pirmą kartą renginys organizuojamas ir uostamiestyje.

"Šiemet prie mūsų jungiasi Panevėžys ir Klaipėda. Labai džiaugiamės, kad yra tiek daug moterų, norinčių padėti sukurti jaukią šventę", – šypsojosi Ž.Žostautienė.

Suknelės bus renkamos iki gruodžio 16 d. adresu Turgaus g. 2-2 esančioje parduotuvėje ir Klaipėdos mokslo ir technologijų parke 105-uoju numeriu pažymėtame kabinete.

Finalinis renginys vyks kitą trečiadienį Klaipėdos valstybinėje kolegijoje. Jo metu moterims bus padovanotos suknelės, prie jų derantys bateliai, papuošalai. Vėliau neišdalyti drabužiai bus perduoti Raudonojo Kryžiaus atstovams.

"Vizažistės, stilistės patars dalyvėms. Siekiame, kad moterys jaukiai praleistų vakarą. Norintys prisidėti ir sušildyti moterų širdis savanoriai surengs nedidelį koncertą, skirtą žavioms mamoms ir jų paauglėms dukroms, bus kalbama apie moteriškumą", – sakė organizatorė.

Iniciatyva vykdoma bendradarbiaujant su Klaipėdos socialinių paslaugų informacijos centru, Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrija bei gausių šeimų asociacija "Šeimyna".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
labai graži akcija. Yra daug gerų moterų, kurios nori ir gali padėti. Mano giminaitė buvo šventėje. Jai padovanojo suknelę, jaukiai pabendravo su moterimis.

Emigraves

Emigraves portretas
Cia viskas ka Lietuva pasieke per 26 metus nepriklausomybes ?

Kodėl

Kodėl  portretas
4 o ne 3 vaiku mamos?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių