Kuršių nerijos nacionalinis parkas pripažintas viena geriausių vietovių Europoje

  • Teksto dydis:

Lietuva gali pasidžiaugti dar vienu tarptautiniu kokybės įvertinimu – Kuršių nerijos nacionalinis parkas pripažintas viena patraukliausių, ekologiškiausių ir tvariausių teritorijų Baltijos jūros regione – jam suteikta Kranto Kokybės vėliava (angl. QualityCoast).

Šis vertinimas parodo, kad Kuršių nerijos nacionalinis parkas yra viena geriausių turizmo vietovių Europoje, atitinkanti aukščiausius darnaus tvarkymo ir kokybės standartus. Pajūrio vietovių atitikimą darnaus vystymo ir kokybės standartams, pagal įvairiausius kriterijus vertina profesionalūs išorės ekspertai ir dviem metams suteikia Kranto Kokybės statusą.

Tarptautinės konferencijos „Littoral 2014“ metu, Pakrančių ir jūrų sąjungos (angl. Coastal & Marine Union - EUCC) Tarptautinės pakrančių kokybės komisijos sekretorius Albert Salman, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos darbuotojams įteikė Kranto Kokybės sertifikatą bei vėliavą.

Vertinamų pajūrio teritorijų duomenų bazėje yra virš tūkstančio turizmo vietovių, apie kurias renkama informacija iš vietos, šalies ir tarptautinių institucijų, statistinių duomenų bazių, palydovinių nuotraukų, lankytojų ir specialistų vertinimų. Vertinimo metu išryškėja ne tik stipriosios, bet ir silpnosios savybės bei iššūkiai, kurie skatina vietovės priežiūra besirūpinančias institucijas siekti kuo aukštesnių ekologiškumo, darnumo, vadybos ir bendradarbiavimo standartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių