Kuršių nerijoje planuoja darbus

Uostamiestis dalyje Kuršių nerijos numato permainas. Ketinama naujinti viešuosius tualetus, remontai planuojami ir dviračių bei pėsčiųjų takuose. Tačiau paaiškėjo, kad ne visi klaipėdietiškoje Kuršių nerijos pusėje esantys objektai, kuriuos ketinama atnaujinti, egzistuoja dokumentuose.

Klaipėdai priklausančioje Kuršių nerijos dalyje ateityje numatoma nemažai darbų.

"Savo Kuršių nerijos dalyje mes turime dviračių ir pėsčiųjų takų, viešųjų išviečių. Natūralu, kad norime juos deramai sutvarkyti arba nutiesti atskirus dviračių arba pėsčiųjų takų ruožus, kurie nėra šiandien nutiesti, kai kuriuos suremontuoti", – teigė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Numatomus planus pirmadienį vicemeras aptarė ir suderino su Kuršių nerijos nacionalinio parko bei Kretingos miškų urėdijos atstovais.

Pasak A.Šulco, šiuo metu yra tikslinamas Kuršių nerijos valstybinių miškų projektas. Siekiama, kad tikslinant šį dokumentą jame būtų pažymėti ir miesto planai.

Pastebima, kad kai kuri informacija dokumentuose neatitinka realybės – nemažai šiuo metu esančių dviračių ir pėsčiųjų takų dokumentuose neegzistuoja.

"Kai žiūri į faktą, matai taką, kuriuo gali važiuoti arba eiti, bet kai žūri dokumentuose – jo nėra. Ir atvirkščiai. Lietuva yra pasiekusi geriausią biurokratizacijos lygį Europoje per šį laikotarpį ir dabar bandome suraišioti galus", – teigė A.Šulcas.

Pasak vicemero, minėto dokumento patikslinimas uždegs žalią šviesą kai kuriems numatomiems darbams.

Pašnekovo teigimu, miestas užsibrėžė, kad paplūdimiai ir parkai yra prioritetinis dalykas, todėl siekiama imtis jų tvarkymo darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių