Kuršių nerijoje norima įamžinti užpustytus kaimus

  • Teksto dydis:

Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcija kartu su kolegomis iš Kaliningrado srities plėtoja idėją bendromis pastangomis supažindinti turistus su kadaise pusiasalyje užpustytais kaimais, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Svarstome galimybę ten pastatyti novatoriškus stendus ir kitaip, įdomiau, papasakoti lankytojams apie šią unikalią pusiasalio praeities aplinkybę. Juk dabar žmonės net nežino, kur tie kaimai buvo. Be to, prikurta klaidingų mitų apie jų užpustymą vos ne per naktį“, - pasakojo KNNP direktorė Aušra Feser.

Netolimoje ateityje gali būti atliekami ir žvalgomieji tyrimai siekiant tiksliai nustatyti buvusių kaimų, amžiams po smiltimis pradingusių kapinių vietas.

Iš istorijos žinoma, kad Lietuvos dalyje esančioje Kuršių nerijoje skirtingu laikotarpiu smėlio audros užpustė mažiausiai 8 gyvenvietes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nežinau ar tie stendai labai padėtų. Kam neįdomu, tie vistiek jų neskaitys. Kam įdomu, gali google susirasti. O prie ko rusai, tai išvis neaišku. Kaliningradas pats gali tvarkytis su savais turistais, o mums nereikia pagalbos iš jų, kad pritraukti turistų. Ir ką ta Feser kalba? Nuvykus į Naglių gamtos rezervatą galima rasti stendą, ant kurio parašyta, kur tie kaimai buvo...

Virginija

Virginija portretas
Ruoškitės teismui, negu užsiiminėkite palaidotomis gyvenvietėmis. Reiks Feser ir jos darbuotojoms statyti stendus dėl griaunamų namų Juodkrantėje. Ir kam čia dar rusai pritraukiami?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių