Kuria sveikinimus Lietuvai

  • Teksto dydis:

Artėja Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Klaipėdiečiai šią ypač prasmingą tautos istorijos datą pamini ne tik tradiciniais, bet ir išskirtiniais renginiais. Šiemet vienas tokių bus Kultūros centro Žvejų rūmų inicijuota akcija-sveikinimas Lietuvai "Mes tavo vaikai".

Miesto ugdymo įstaigoms ir jų auklėtiniams buvo pasiūlyta sukurti sveikinimus šaliai ir miestui, skirtus Valstybės atkūrimo dienai, kurie bus nufilmuoti ir transliuojami Vasario 16-osios renginių metu.

Žvejų rūmų kultūrinės veiklos vadybininkė Emilija Medutė džiaugėsi, kad ši akcija sulaukė itin didelio dėmesio.

"Visų norinčiųjų net nebegalėjome užregistruoti, nes filmavimui tektų skirti visą mėnesį. Sveikinimus ruošia ne tik lopšelinukai-darželinukai ir moksleiviai, bet ir tautinių mažumų (armėnų ir ukrainiečių) jaunimas, S.Šimkaus konservatorijos studentai", – sakė E.Medutė.

Beveik pusšimtį sveikinimų, kurių pagrindu bus sukurtas kelių valandų šventinis montažas, filmuoja operatorius Nerijus Jankauskas. Kiekvieno sveikinimo dalyvių skaičius svyruoja nuo dešimties iki šešių šimtų (!), o jų turinys taip pat labai įvairus: tai eilės, dainos, šokiai, net masinis flešmobas, skirti Lietuvai, tėvynei, gimtajam miestui. Visi šios šiltos ir nuoširdžios pilietinės akcijos dalyviai bus pagerbti šventinio renginio Atgimimo aikštėje metu.

Klaipėdos vaikų ir jaunimo sveikinimas "Mes tavo vaikai" Vasario 16-ąją visą dieną bus transliuojamas dideliame lauko ekrane Atgimimo aikštėje, kur vyks iškilmingoji minėjimo dalis, bei prieš Andriaus Mamontovo koncertą "Švyturio" arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niko

niko portretas
Jie tik reklamuoja, kai kokia masha s uralmasha atvaziuoja, jau pries pusmeti pradeda "triubinti", nes bijo, kad bilietu neisparduos.

mot

mot portretas
" bei prieš Andriaus Mamontovo koncertą "Švyturio" arenoje." Nerandu informacijos apie šį koncertą, gal kas padėtumėt? :(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių