Kur įsikurs Klaipėdos savivaldybė?

Netrukus prasidės nekilnojamojo turto valdytojų varžytuvės dėl amžiaus sandorio Klaipėdoje: kam po savo stogu lemta priglausti pusės tūkstančio miesto valdininkų armiją. Oficialiai – iki mėnesio galo bus laukiama verslininkų pasiūlymų, kur galėtų persikelti savivaldybės darbuotojai, neoficialiai – nauja jų dislokacijos vieta jau nuspėjama iš anksto.

Solidžios kompanijos paslaugos

Vasaros pabaigoje, naujų Seimo rinkimų išvakarėse, staiga vėl pajudintas uostamiesčio savivaldybės administracinių patalpų klausimas.

Kalbėti apie tai, kad reikia naujų rūmų, pradėta dar prieš porą metų.

Ir netgi buvo parengta studija, koks variantas miestui būtų geriausias – atnaujinti senas savivaldybės patalpas, nuomotis, statyti ar pirkti naują būstinę.

Tąkart už 15 tūkst. eurų administracinių patalpų praplėtimo, paslaugų teikimo ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimo galimybių įvertinimą atliko solidi kompanija "Resolution advisers LT".

Dabar gi ta pati bendrovė už 3 600 eurų pasirengusi atrinkti paslaugos teikėją, kuris pasiūlytų geriausią naujų savivaldybės patalpų variantą.

"Ieškosime, kas pasiūlytų naują vietą Klaipėdos miesto savivaldybei. Todėl ir skelbiame žinią visiems turto vystytojams: jei jie norėtų po savo sparnu priglausti savivaldybę, tegul išreiškia tą norą. Tada žiūrėsime, ar jų siūlomos sąlygos miestui tinka", – teigė "Resolution advisers LT" atstovas Gintaras Toločka.

Reikalavimai riboja žaidėjus

Klaipėdos plane nubrėžtas pusrutulis, kuriame ir bus ieškoma geriausios pamainos dabartinei Liepų g. 11 ir dar dešimčiai pastatų įvairiose miesto vietose, kuriose šiuo metu dirba savivaldybės darbuotojai.

Bendras esamų pastatų plotas siekia 11 tūkst. kv. m, tačiau realus naudingas plotas yra tik 6,2 tūkst. kv. m.

Savivaldybės darbuotojų yra 480. Vienai darbo vietai tenka 13 kv. m.

Be to, mašinų vietų prie esamų savivaldybės pastatų yra tik apie 100, o esą turėtų būti bent 240.

Tad šiuo metu naujos būstinės žvalgomasi teritorijoje, nutolusioje ne didesniu kaip 1 km atstumu nuo Klaipėdos miesto rotušės (Danės g. 17) Herkaus Manto ir Tiltų gatvių ribose.

Patalpas, tinkamas administracijos funkcijoms vykdyti, planuojama nuomotis ir/arba įsigyti.

Apie garsiai žiniasklaidoje nuskambėjusias naujo savivaldybės pastato statybas kol kas nekalbama, nors esą neatmetama ir tokia tikimybė.

Tačiau realiai tokios vietos naujoms statyboms norimoje teritorijoje nėra, juolab miesto centre žemė – labai brangi.

"Resolution advisers LT" dėl galimybių nuomoti ar parduoti patalpas savivaldybei iki rugpjūčio 29 d. nekilnojamojo turto valdytojus kviečia "pateikti savo neįpareigojančius pasiūlymus".

Aiškėja aikštelės mįslė

Vis dėlto yra ne itin daug galimų variantų, kur galėtų įsikurti uostamiesčio savivaldybė.

Potenciali vieta būtų "Vitės verslo centras", esantis Naujojoje Uosto gatvėje. Beje, galimybės ten įsikurti pateiktos ir jau minėtoje "Administracinių patalpų praplėtimo, paslaugų teikimo ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimo galimybių įvertinimo studijoje".

Tačiau naudingas bendras šio statinio plotas yra 800 kv. m mažesnis nei esamos savivaldybės patalpos. O ir automobilių stovėjimui skirtų vietų – tik 181, mažiau nei norima (240).

Dar yra viena potenciali vieta – naujos statybos biurų pastatas Liepų gatvės pradžioje, bet ten naudingo ploto darbuotojams esą taip pat būtų per mažai.

Neatmetama tikimybė, kad savivaldybė galėtų įsikurti ir dabartinio Klaipėdos muzikinio teatro pastate, kurį, žinoma, iš esmės reikėtų renovuoti ir pritaikyti administracijos darbui.

Tad kad ir kaip žiūrėtume, labiausiai tinkama naujoji savivaldybės buveinė būtų renovuojamas viešbutis "Viktorija" Naujojo Sodo gatvėje. Apie tai, kad miesto klerkai bus perkelti į tą pastatą, atvirai kalbėta jau ne kartą.

Pakalbintas, ar teiks siūlymą savivaldybei įsikurti "Viktorijoje", viešbučio savininkas Arūnas Tuma labai nenustebo išgirdęs apie šį konkursą ir neslėpė ambicijų: "Kol kas esu ne Klaipėdoje. Kai tik grįšiu, manau, kad pasiūlymus pateiksime."

Pagrindinis kliuvinys "Viktorijai" tapti nauju savivaldybės pastatu yra tas, kad šalia faktiškai nėra kur statyti automobilių.

Šis faktas galėtų paaiškinti, kodėl savivaldybėje pastaruoju metu taip primygtinai ir mįslingai skubinama požeminę aikštelę įrengti po Atgimimo aikšte.

Geodeziniai matavimai jau atlikti, nors projektai dar nepalaiminti politikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdėtis

Klaipėdėtis portretas
Manau, kad savivaldybė turėtu statytis sau naujas patalpas, arčiau miesto gyventojų didesnės koncentracijos, arčiau SODROS patalpų Vingio g., Laukininkų g. Senamiestis ne vieta valstybės institucijoms, nes turėtu dirbti žmonėms patogioje ir lengvai pasiekiamoje vietoje.

jur

jur portretas
labai gera vieta tusciame policijos komisriato pastate, ir namas istorinis, centre ir kur masinas yra statyti..

klp

klp portretas
kad ir kur pasirinktų 1 km spinduliu, aikštelių mašinoms nebus, klientams taip pat, patogaus susisiekimo minimumas, privažiavimo taip pat. visi tie apribojimai daugiau kelia minčių apie pinigų žaismą nei apie darbo kokybės gerinimą.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių