Kur dingo vaiko pinigai?

Vaikus auginantys klaipėdiečiai ėmė nerimauti iki šiol nesulaukę išmokų už vaikus. Kas mėnesį vaiko pinigai į tėvų ar globėjų sąskaitas įprastai subyra 10-ą mėnesio dieną. Vis dėlto, įpusėjus sausiui, išmokos jų vis dar nebuvo pasiekusios.

Sūnų auginanti klaipėdietė Ilona pasakojo nesuprantanti, kur dingo  valstybės vaikui skiriama išmoka.

Anot moters, kiekvieno mėnesio 10 d. į  jos sąskaitą būdavo pervedama apie 30 eurų.

"Auginu 3 metų sūnų. Vaiko išmoką taupau jo ateičiai. Kai vaikas sulauks pilnametystės, visus sukauptus pinigus atiduosiu. Šį mėnesį nesulaukusi išmokos sunerimau. Kodėl niekas neinformavo, kad pinigai tėvų sąskaitas pasieks vėliau nei įprasta? Mums pasisekė, kad nereikia kruopščiai planuoti biudžeto. Ką daryti šeimoms, kurios buvo nutarusios šiuos pinigėlius skirti dienos maistui? Kodėl mokesčius valstybei privalome mokėti laiku, o su mumis, paprastais žmonėmis, niekas nesiskaito?" – piktinosi klaipėdietė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktais duomenimis, išmokos vaikams mokamos už praėjusį mėnesį iki einamojo mėnesio 25 d.

Kodėl mokesčius valstybei privalome mokėti laiku, o su mumis, paprastais žmonėmis, niekas nesiskaito?

Dažniausiai visos socialinės išmokos ar pašalpos pradedamos mokėti nuo einamojo mėnesio 10 iki 25 d.

Anot Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, išmokos gyventojus turėjo pasiekti vakar.

"Išmokas administruoja ministerija. Pradėsime mokėti nuo 15 d., kai tik sulauksime pinigų", – komentavo A.Liesytė.

Nuo sausio 1 d. įsigaliojus Išmokų vaikams įstatymo pakeitimams, universali išmoka vaikui padidėjo nuo 30,02  iki 50,16 euro, o negalią turintiems vaikams – iki 69,92 euro.

Tačiau didesnės išmokos gyventojus pasieks tik vasarį.

"Sausį išmokų dydis nepakis, kadangi pinigai bus pervedami už praėjusį mėnesį", – informavo skyriaus vedėja.

Vaiko pinigai skiriami ir mokami kiekvienam vaikui nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniems, jeigu jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, bet ne ilgiau iki jiems sukaks 21 metai.

Gausių ir nepasiturinčiai gyvenančių šeimų vaikams bus mokamos papildomos išmokos.

"Gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikams išmoka kiekvienam vaikui sieks po 70 eurų. Gausia laikoma tokia šeima, kuri augina tris ir daugiau vaikų, nepasiturinčia – kai pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 183 eurai, bet į pajamas neįskaičiuojami vaiko pinigai ir 15–35 proc. su darbo santykiais susijusių pajamų priklausomai nuo šeimos sudėties", – rašoma Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tinklalapyje.

Gruodžio duomenimis, vaiko pinigams gauti iki šiol buvo pateikta 510,6 tūkst. prašymų.

Įsigaliojus naujai tvarkai, prašymų iš naujo teikti nereikia, išskyrus atvejus, kai šeimoje gimsta dar vienas vaikas, šeima tampa gausi arba sumažėja vidutinės pajamos vienam šeimos nariui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
Atsipeikekit, nevisprociai pensininkai! Jus auginot be pasalpu savo vaikus....Cha cha cha.... Pazekit kiek dabar viskas kainuoja ir VISUR. Moki uz vaiko maitinimasi mokyklos valgykloj, moki uz jo ekskursijas, burelius, vadovelius. Komunaliniai jums kainavo kapeikas, o dabar kaip jauniem zmonem gyvent. Buvot ir esat tikri pirdziai gave VISKA NEMOKAMAI UZ DYKA ir to neivertinot. Nes ka uz dyka gauni, to niekad nevertini. Ar gali dabar jauna seima pasvajoti, kad jai buta kas uz dyka skirtu? Aaa Uuuu.. Tai jusu karta yra isdaviku karta, ispaikintu mulkiu, pardavusiu Lietuva ...kol jus neismirsit, tol geriau Lietuvoje tikrai nebus, nes jusu karta dabar valdzioje sedi.

...

... portretas
Viskas vyksta pagal juodosios Š** planą: 'Nėra pinigų - vaikai nepavalgę - jiems kyla grėsmė - REIKIA juos ATIMT!". Juk jos gerai suplanuotas BIZNIS turi suktis be stabdžių.

Lile

Lile portretas
Kur žmonių tolerancija??? Keitėsi įstatymai, kai reikia viską perskaičiuot, tai neįsivaizduojat kiek darbo. Negalit pakentėt kelių dienų, būtinai reikia bambėt. BAMBEKLIAI
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių