Kunigai bijo šėtono

Šalyje yra tik septyni bažnyčios tarnai, kurie turi teisę užsiimti egzorcizmu, tačiau Vakarų Lietuvoje neatsirado nė vieno kunigo, kuris panorėtų susikauti su šėtono galia.

Šalyje yra tik septyni bažnyčios tarnai, kurie turi teisę užsiimti egzorcizmu, tačiau Vakarų Lietuvoje neatsirado nė vieno kunigo, kuris panorėtų susikauti su šėtono galia.

Suabejojo psichine sveikata

Viena klaipėdietė dėl pakrikusios dvasinės būsenos blaškėsi daug mėnesių, tačiau nei uostamiesčio bažnyčiose, nei visoje Klaipėdos apskrityje nerado dvasininko, kuris būtų pamėginęs atlikti egzorcizmo apeigas.

Ieškodama galimybės atsiversti į tikėjimą, moteris net parašė laišką Telšių vyskupui Jonui Borutai.

Tačiau šis atsakymą atsiuntė ne paklydusiai sielai, o parapijos klebonui ir paprašė jo išsiaiškinti, ar moteris yra psichiškai sveika.

Telšių vyskupijos kurijos kancleris Remigijus Saunorius patvirtino, jog vyskupas iš tiesų laikosi pozicijos, kad kiekvienas parapijos kunigas turi mokėti skaityti egzortų maldas.

"Mūsų vyskupijoje iš tiesų nėra paskirtas egzorcistas. Aš nežinau, kodėl kunigai to nenori imtis. Gal ne kiekvienas sugeba? Nežinau, ar pats sugebėčiau padėti žmogui. Aišku, mėginčiau skaityti maldas. Bet juk ne kiekvienam duota susikalbėti su jaunimu ar su vyresnio amžiaus žmogumi, tad ir čia turėtų būti tam tikras pašaukimas", – nuoširdžiai prisipažino kurijos kancleris R.Saunorius.

Pagal Bažnyčios kanono teisę kiekvienoje vyskupijoje turėtų būti po du kunigus egzorcistus. Esą todėl, kad nelengvai vykdomas toks pašaukimas.

Psichiatrai nematė ligos

Prislėgtos savijautos moteris nėra psichiatrų pacientė, o pati atvirai pripažino, kad buvo apsėsta piktosios dvasios po įsitraukimo į sektą.

"Jei kas nors man būtų pasakęs, kad teks išgyventi tai, ką dabar tenka, būčiau nepatikėjusi. Net mano mama tuo netiki. O viskas pasireiškia labai paprastai – kai tik ateinu į bažnyčią, man prasideda traukuliai", – atviravo laišką vyskupui parašiusi Laima (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Moteris jau kelis kartus vyko į Ruklą, kur egzorcizmo apeigas su ja atliko šalyje gerai žinomas kunigas Arnoldas Valkauskas.

"Viskas prasidėjo tada, kai nuėjau į bažnyčią sutvirtinimo sakramento. Vieną rytą pabudau ir suvokiau, kad viduje įvyko lyg sprogimas. Naktimis ėmiau sapnuoti košmarus, svaigdavo galva, ištikdavo priepuoliai, visas kūnas imdavo trūkčioti", – pasakojo Laima.

Klaipėdietei ėmė pūliuoti akys, tačiau medikams liga nepasidavė.

"O viskas yra dėl to, kad sektoje buvau įšventinta, jų terminologija tariant, man buvo suteikta dikša – dieviškos energijos perdavimas. Kaip tarp sektantų madinga sakyti, taip aš buvau inicijuota į dikšadavius", – pasakojo Laima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilmantas

Vilmantas portretas
Gal tiksliau - "bijo" šios tarnystės naštos...

MONOPOLIJA

MONOPOLIJA portretas
Krikščionis charizmatikus varžo kunigija.Seniau buvo tų, kjurie melsdavosi už pavergtuosius, bedievius, kad atsiverstų.Dabargi , kai paklausi, kur tokie yra: kunigai ir egzorciatai atsako, kad tokių nėra.Neikite pas juos...O kodėl Biblija skelbia, kad kiekvienas krikščionis turi tai daryti.Priešingu atveju ž-monės patenka pas raganius, okultistus ir šamanius, piramides, pas tuos, kurie kalba Dievo vardu...Kada bus tokia tvarka ?

MariusEVANGELIJA

MariusEVANGELIJA portretas
DAUG KNYGU YRA PARASYTA SIA TEMA, SIULYCIAU PASKAITYTI ZMONIU LIUDIJIMUS, KURIU BUTA NETIKINCIU IKI TO MOMENTO... "INTERVIU SU EGZORCISTU.IDEMUS ZVILGSNIS I VELNIA,DEMONO UZVALDYMA IR ISLAISVINIMO KELIA" AUTORIUS : KUN. JOSE ANTONIO FORTEA "ISLAISVINIMO MALDA IR EGZORCIZMAS" AUT. KUN. WLODZIMIERZ CYPRAN (APSESTU ZMONIU LIUDIJIMAI) "EGZORCISTAI IR PSICHIATRAI" KUN. GABRIELE AMORTH.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių