Kultūros sostinė – su bankrutuojančia kultūra?

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio kultūrinė bendruomenė kitą savaitę buriama į atvirą pokalbį-diskusiją apie susiklosčiusią Klaipėdos kultūrinę situaciją ir nekomercinio meno kūrėjų problemas.

Kitais metais Klaipėda taps Lietuvos kultūros sostine, o 2022 m. pretenduoja į šį titulą visos Europos mastu: gera proga atidžiau įsižiūrėti į savo vadinamąjį kultūrinį veidą. O jis mums šypsosi, džiazuoja laisvu stiliumi ir smagiai leidžia atostogas Rivjeroje, pasmaguriaudamas Kultūros fabriko produkcija. Dar kartais iškilmingai pasipuošęs pašmėžuoja blizgančiame renovuoto Dramos teatro fojė. O koks kultūros veidas, nusivalius šventinį grimą? Kada, kur ir kaip „kultūrinasi“ paprasti klaipėdiečiai, kuriems kultūros sostinės proga miesto valdžia metams atseikėjo 3,1 Eur? Ar reikia švaistyti pinigus, jei Klaipėdoje meno renginiuose lankosi vienas žmogus iš tūkstančio? Ar ne paklausa diktuoja pasiūlą? Kam investuoti į tai, kas neturi ateities? Juk meninės ir humanitarinės specialybės Klaipėdos aukštosiose mokyklose nyksta sparčiausiai, tad dar truputį – ir problemos nebeliks. Galbūt tada „perspektyviausias“ Lietuvos miestas, galintis pasigirti didžiausiomis investicijomis, galiausiai suklestės iš tikro? „Sveiki atvykę į Švyturio šalį“!

Rugsėjo 20 d. 18 val. Apeirono teatre (Turgaus g.16 / Tiltų g.12) kultūros bendruomenė rinksis ne verkšlenti, šūkauti lozungus ar ką nors kaltinti, o sąžiningai ir atvirai pasikalbėti apie Klaipėdos miesto problemas ir ateitį, apie „neužšąlantį kultūros uostą“ ir apie tai, ką galėtų pakeisti. Įvadinį pranešimą skaitys doc. dr. Tomas Kiauka. Renginys atviras visiems ir nemokamas. Dalyvauti kviečiama ne tik aktyviai kurianti miesto bendruomenė, laukiami atsakingų institucijų atstovai, žiniasklaida ir visi norintys bei galintys produktyviai pasisakyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

testuliukas

testuliukas  portretas
oOnNA DAnNUTĖ GGRICIEnNĖ yra TS – LKD - narė!!! Korruppcijos pažžiba!! __Būk TS – LKD -iistu ir vogsi, grobsi kiek norėsi! Jei kas – tave balne už kanopų prilaikys partijos bendraminčiai, oonos kyšininnkkienės kklonai! Apsidairyk, tokių Tavo aplinkoje pilna!__ Kas vyksta Kaune, šviettimo skyrriuje, Kauno miesto savivaldybėje!? ___Korupcijos mastai savivaldybėje, švietimiečių siautėjimas, matijošaitininkų parsidavimas ir veidmainystė tiesiog "verčia iš kojų". Buvęs švietimiečių caras A. Bagdonas ( bbūgtai nnuimtass !?), iš tikrųjų, paliktas toliau koordinuoti kyšininkavimo veiklą švietimo skyriuje, kad naujasis "vadovas", būsimasis carras Mažeika, tinkamai perimtų visą kyšininkavimo, despotizmo, melo, demagogijos, veidmainystės, nesiskaitymo su žmonėmis, maisto, baldų, higienos priemonių, vaistų ir visko ko tik įmanoma vogimo iš vaikų, mobingo, kyšių "išmušinėjimo" iš eilinių darbuotojų, tėvų ir fiksuotų sumų (nustatytų savivaldybės niekšų) pristatymo "kur reikia" "industriją"!!!

testuliukas

testuliukas  portretas
oOnNA DAnNUTĖ GGRICIEnNĖ yra TS – LKD - narė!!! Korruppcijos pažžiba!! __Būk TS – LKD -iistu ir vogsi, grobsi kiek norėsi! Jei kas – tave balne už kanopų prilaikys partijos bendraminčiai, oonos kyšininnkkienės kklonai! Apsidairyk, tokių Tavo aplinkoje pilna!

testuliukas

testuliukas portretas
Kas vyksta Kaune, šviettimo skyrriuje, Kauno miesto savivaldybėje!? ___Korupcijos mastai savivaldybėje, švietimiečių siautėjimas, matijošaitininkų parsidavimas ir veidmainystė tiesiog "verčia iš kojų". Buvęs švietimiečių caras A. Bagdonas ( bbūgtai nnuimtass !?), iš tikrųjų, paliktas toliau koordinuoti kyšininkavimo veiklą švietimo skyriuje, kad naujasis "vadovas", būsimasis carras Mažeika, tinkamai perimtų visą kyšininkavimo, despotizmo, melo, demagogijos, veidmainystės, nesiskaitymo su žmonėmis, maisto, baldų, higienos priemonių, vaistų ir visko ko tik įmanoma vogimo iš vaikų, mobingo, kyšių "išmušinėjimo" iš eilinių darbuotojų, tėvų ir fiksuotų sumų (nustatytų savivaldybės niekšų) pristatymo "kur reikia" "industriją"!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių