Kultūros plane pasigedo skaičių

Miesto kultūros ilgalaikės strategijos įgyvendinimo priemonių plane politikai pritrūko skaičių. Pabrėžta, kad pritarti sprendimo projektui, kai net neaišku, apie kokį lėšų poreikį kalbama, rizikinga.

Klaipėdos 2017–2030 m. kultūros strategijos, kuri patvirtinta vasarį, įgyvendinimo priemonių planas pristatytas miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis priminė, kad pati strategija buvo susijusi su galimybe laimėti Europos kultūros sostinės 2022 m. titulą.

„Nors jo iškovoti nepavyko, neatsisakome įgyvendinti numatytų priemonių. Tai darysime, tik mažesnėmis apimtimis“, – tvirtino vedėjas.

N.Lendraitis atkreipė dėmesį, kad plane numatytos priemonės yra aiškios, konkrečios, apie jas daug diskutuota. Jei taryba pritars, jos atsidurs miesto ilgalaikiame strateginiame plane.

Vedėjas akcentavo, kad kol kas negalima pateikti preliminarių skaičių, kiek kainuotų įgyvendinti priemones. Skaičius žadėta sukonkretinti rengiant trimetį planą.

„Yra preliminarūs skaičiai, bet jie labai spekuliatyvūs, tad įvardyti nenorėčiau“, – teigė N.Lendraitis.

Tačiau Finansų ir ekonomikos komiteto nariams tokio paaiškinimo neužteko. Jie paprašė pateikti skaičiavimus, kad ir preliminarius, kiek atsieis realizuoti vieną ar kitą priemonę.

„Priemonių plane turi būti nurodytos sumos, kiek reikės lėšų. Tokiam kaip dabar aš nepritarsiu. Tai veiksmų, o ne priemonių planas. Turi būti aiškiai ir pagrįstai parašyta, apie kokias sumas eina kalba. Paskui ateisite į administraciją ir sakysite – duokite 3 mln. šiai priemonei įgyvendinti, taryba jai pritarė. Taip negalima“, – pabrėžė mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė priminė, kaip sudaromi ilgalaikiai planai.

„Juose nurodomi „oriniai“ skaičiai. Neįmanoma visko suskaičiuoti, kai priemonių planas rengiamas daugiau nei dešimčiai metų. Realios sumos galėtų būti nurodytos tik trejiems metams“, – aiškino direktorė.

Nepaisant paaiškinimų, komiteto nariai paprašė pateikti orientacines sumas, kiek atsieitų įgyvendinti vieną ar kitą priemonę, ir pristatyti kito posėdžio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žinantis

žinantis portretas
Taip, šiame skyriuje (ko gero, kaip ir kituose), švelniai tariant, neskaidru.

čę

čę portretas
Vieni lobsta, dirba kiti. Niekam ne paslaptis Įdingas pinigų skirstymas, skiriu tam - kam noriu. projektai - akių dūmimas, buvusios kult. skyriaus viršininkės ir jų bičiulės semiai daugiausiai. Ir tie apetitai vis didėja.

išlaidos

išlaidos  portretas
bus konfidencialios ? :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių