KU Tarybos sprendimas – sujungti fakultetus

  • Teksto dydis:

Lapkričio 27 d. vyko Klaipėdos universiteto Tarybos posėdis, kuriame priimtas sprendimas sujungti Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultetą (SMF) su Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakultetu (HUMF).

Siūlymą sujungti fakultetus ir taip reorganizuoti universiteto struktūrą bei infrastruktūrą KU Tarybai teikė rektorius prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas, rašoma universiteto pranešime.

„Vienas iš argumentų, kodėl būtina sujungti fakultetus, – studentų skaičiaus mažėjimas abejuose fakultetuose – SMF ir HUMF. Juos sujungus tikimasi turėti 1300 studentų. Panašiai arba daugiau studentų yra ir kituose KU fakultetuose – Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultete bei Sveikatos mokslų fakultete“, – KU Taryboje kalbėjo E. Juzeliūnas.

Sujungus fakultetus, Socialinių mokslų fakultetą planuojama perkelti iš Minijos gatvės pastatų į Universiteto miestelį arba dabartinį HUMF pastatą. Taip bus vykdoma universiteto infrastruktūros pertvarka, bus mažinamos išlaikymo sąnaudos.

Klaipėdos universiteto Taryba nusprendė, kad nuo 2018 m. rugsėjo 1 d. SMF ir HUMF taps vienu fakultetu. Nuo 2019 m. bus pradėtas vykdyti fizinis administracijos ir paskaitų perkėlimas iš dabartinio Socialinių mokslų fakulteto pastato Minijos gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Studentai

Studentai portretas
Apskritai ,jau puikiai įrengtas studentų miestelis. Tai kam dar tų papildomai išlaikomų pastatų ,kurie nemažus pinigus kainuoja.Tuščių patalpų miestelyje-pilna. TAI REIKIA SUVIENYTI VISUS Į STUDENTŲ MIESTELĮ IR VISI NUO TO TIK IŠLOŠ !

taigi

taigi portretas
Klaipėda didžiuliu tempu degraduoja.

Roras

Roras portretas
Įdomu, o kas dabar bus naujojo jungtinio fakulteto vadovu arba vadove?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių