Kruizinis sezonas kol kas džiugina

Klaipėdos turizmo ir informacijos centro vadovė Romena Savickienė džiaugiasi, kad, įpusėjus turizmo sezonui, įspūdis yra geras. Šiemet į Klaipėdą turėtų atplaukti 60 keleivinių lainerių.

Kaip tik šiandien pas mus vieši "Aida Cara", beveik 200 m kruizinis laivas, plaukiojantis su Italijos vėliava. Tai 26-as keleivinis laivas uostamiestyje šį sezoną.

Per šią vasarą du kartus į Klaipėdą vienu metu atplauks net trys keleiviniai laineriai. Taip jau buvo praeitą sekmadienį, liepos 8-ąją, kai čia viešėjo "Island Sky", "Marina" ir "Sea Cloud II", kurių bendras ilgis sudarė 447 m.

O rugpjūčio 3-ią vienu metu į Klaipėdą atplauks taip pat trys laivai – "Mein Shiff I", "Astor" ir "Serenissima", kurių bendras ilgis sieks net 527 m.

Atplaukus trims laivams vienu metu, paprastai vienas jų švartuojamas Centriniame Klaipėdos terminale, kiti – Kruizinių laivų terminale.

Anot R.Savickienės, didžioji dalis keleivių, ypač mažesniųjų laivų, dažniausiai išlipa į krantą, važiuoja į ekskursijas ar patys vaikštinėja po Klaipėdą.

"Visos įstaigos, susijusios su kruizine laivyba, – ir laivų agentavimo firmos, ir turistinės agentūros – pasiruošusios tinkamai ir dirba be trikdžių. Šiemet malonus netikėtumas buvo, kai "Smiltynės perkėla" autobusams sumažino kainas, tačiau džiaugtasi neilgai, nes Neringos savivaldybė staiga nuo 45 iki 70 eurų pakėlė mokestį už į teritoriją įvažiuojantį autobusą", – pasakojo R.Savickienė.

Kalbant apie kruizinių keleivių Klaipėdoje išleistus pinigus, R.Savickienė teigė, jog vidutiniškai vienas toks turistas pakloja apie 50 eurų.

"Paskaičiavus, kad 75 tūkst. kruizinių keleivių, kurie pas mus apsilankė pernai, išleido bent po 20 eurų, jau matyti, kad jie čia paliko per pusantro milijono eurų. Nors akivaizdu, kad turistai pinigų nešykšti. Džiaugiasi ir centre esančios kavinės, kad šiemet nemažai turistų iš laivų užeina pasivaišinti", – tikino R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
>>>Gidas tai jus veltui dirbat? :D

Gidas

Gidas portretas
Nejuokinkit. Jie neišleidžia beveik nieko...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių