Kritusį augintinį – į muilą?

Uostamiestyje teikiamos nelegalios gyvūnų laidojimo paslaugos už pinigus. Verslininkas neslepia, kad kritusius augintinius jis laidoja netoli žmonių amžinojo poilsio vietos, nors tam jokių leidimų neturi.

Uostamiestyje teikiamos nelegalios gyvūnų laidojimo paslaugos už pinigus. Verslininkas neslepia, kad kritusius augintinius jis laidoja netoli žmonių amžinojo poilsio vietos, nors tam jokių leidimų neturi.

Atlieka neoficialiai

Nors Klaipėdoje mažiausiai ketverius metus diskutuojama apie naminių gyvūnų kapinių įsteigimą, jų nėra iki šiol. Kritę augintiniai laidojami chaotiškai: parkuose, miškeliuose, kopose, prie žmonių kapinių tvoros ar paveldosaugos paminklų.

Visai neseniai pasirodė viešas skelbimas: "Laidoju naminius gyvūnus. Pasiimu, nufotografuoju vietą".

"Palaidoju netoli kapinių, ten yra gera vieta. Ten nieko nestatys, nekasinės, nes kada nors ten bus parkas. Viską darau neoficialiai. Nors šiaip tokiam dalykui turėčiau turėti savo sklypą. Kol kas esu palaidojęs porą šunų ir katiną", – neslėpė verslininkas.

Valdininkai pašiurpę

Net suvokdami, kad elgiasi ne visai teisėtai, kritusių gyvūnų savininkai ryžtasi augintinius laidoti nelegaliai, nes daugeliui žmonių nepriimtina, kad neretai šeimos nariais tapę augintiniai, laikantis taisyklių, būtų utilizuoti ir palaidoti kaip biologinės atliekos ar būtų perdirbti į muilą.

"Atidavėme savo gyvūnėlio kūną į veterinarijos kliniką. Jį išvežė utilizuoti. O ką daryti? Neturime savo privataus sklypo, užkasti bet kur nenorėjome. Kiekvieno žmogaus reikalas, kaip jis tokiu atveju pasielgs", – tikino klaipėdietė
Lina.

Vis dėlto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Irena Šakalienė buvo priblokšta, išgirdusi, kad kažkas sugalvojo nelegalų gyvūnėlių laidojimo versliuką.

"Kiek ta rožine tema galima kalbėti? Naminius gyvūnus laidoja netoli kapinių? Viršūnė. Ir dar už pinigus?" – piktinosi I.Šakalienė.

Uždaras ratas

Šiuo metu mieste yra registruoti 5 387 gyvūnai, šeštadalį jų sudaro katės, likę – šunys. Tačiau valdininkai įsitikinę, kad realiai augintinių mieste bent 5–6 kartus daugiau.

Natūralu, kad jie kažkada baigia savo gyvenimą, o laidoti jų nėra kur. Uostamiesčio gyventojai net neabejoja, jog Klaipėdoje kuo skubiau turėtų atsirasti legalios gyvūnų kapinės.

"Vietos sklypui gyvūnų kapinėms Klaipėdoje nėra. Net mirusiems klaipėdiečiams skirtos kapinės yra ne mieste, bet rajono teritorijoje", – Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas atmetė bet kokią tikimybę uostamiestyje atsirasti augintinių kapinėms.

Klaipėdos savivaldybė dar pernai kreipėsi į kaimynines savivaldybes dėl galimybės įkurti gyvūnų kapines jų teritorijoje. Esą į šį siūlymą atsiliepė vienas asmuo iš Klaipėdos rajono, kuris galėtų suteikti žemės sklypą tokiam reikalui. Tačiau tuo viskas ir baigėsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virgiss

Virgiss portretas
Tuj tai cia speju kad ir esi tas verslininkas :))

Tuj

Tuj portretas
O aš priblokšta, kad gyvūnai yra perdirbami į... muilą??! Daugumai nuo mažens augintas ir mylėtas augintinis tampa šeimos nariu, todėl nėra ko stebėtis, kad norisi jį palaidoti tinkamai, ir turėti kapelį, kurį būtų galima aplankyti, o ne išmeti į konteinerį ar utilizuoti!!! Pati taip pat laidočiau nelegaliai, o ką daryti, jeigu priimtinų legalių alternatyvų NĖRA???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių