Kretinga šeštadienį liks be elektros

Elektrikai Kretingai iškrėtė nemalonų pokštą – šeštadienio rytą, kai kretingiškiai pulkais trauks į Kaziuko mugę, visame mieste bus išjungta elektra.

Žinią, kad elektra Kretingai bus išjungta dviem valandoms išalptino įmonė „Litgrid“. Tačiau nė viena įstaiga Kretingoje apie tokį elektros išjungimą tikina negirdėjusi.

Kretingos meras Juozas Mažeika nustėro išgirdęs, kad visas miestas sėdės be elektros. „Kaip tai išjungs? O ligoninė kaip? Mes nieko nežinome. O kaip šilumos tiekėjams be elektros? Niekas neveiks. Gal avarijų nenutiks dėl neveikiančių šviesoforų, tačiau miesto centre vyks Kaziuko mugė, prekybininkai šaldytuvuose mėsą laikys. O kaip jiems reikės suktis?“, – garsiai klausimus bėrė nustebęs Kretingos meras.

Patikrinęs elektroninį paštą, J.Mažeika patvirtino, kad savivaldybė apie tokius nemalonumus nebuvo informuota.

„Reikia aiškintis, juk daugybė dalykų nuo elektros energijos priklauso“, – tikino meras.

Elektra Kretingoje bus išjungta nuo 7 iki 9 valandos ryto Įmonė „Litgrid“ skelbiam, kad to būtina dėl atliekamų darbų.

„Šis laikinas išjungimas būtinas Kretingos transformatorių pastotės rekonstrukcijai. Šį pavasarį baigiama rekonstruoti Kretingos transformatorių pastotė – pasenę ir susidėvėję įrenginiai joje keičiami naujais. Rekonstruota pastotė taps naujos elektros perdavimo linijos nuo Kretingos iki Benaičių dalimi ir taip užtikrins nenutrūkstamą elektros perdavimą Vakarų Lietuvos gyventojams“, – praneša įmonė „Litgrid“.

Tikinama, kad šeštadienio rytą bus atliekami tokie remonto darbai, kuriuos dėl saugumo įmanoma atlikti tik išjungus elektrą. Elektros tiekimas bus laikinai nutrauktas Kretingos mieste, apie 6 tūkst. 400 vartotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tai. ,kad sis straipsnis is 2017.03.raso dabartines problemas ir staiga,Kretinga liks be elektros.niekaip negali suprasti kas tai.

Žemaitis

Žemaitis portretas
Tai 9 val.juk įjungs,mugė tik prasidės,nereikia taip nusiminti ponai...

Irute

Irute portretas
Teks i Kaziuko muge i Klaipeda vaziuoti,nors gyvename Kretingoje,nes be elektros nei muzika gros,o jei sviesoforai neveiks,tai isvis tokios sventes metu,vargelis :(...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių