Kraustymąsi apsunkino audros padariniai

Uostamiesčio paplūdimiuose toliau tvyro kraustymosi nuotaikos – išvežamas inventorius. Darbams kiek kliudo praūžusi audra. Tenka atkasti smėliu užpustytus suolus, šiukšlių dėžes.

Pluša ir tamsoje

Pagrindiniai kraustymosi darbai praėjusią ir šią savaitę vyko Melnragės ir Girulių paplūdimiuose. Buvo surenkamos ir išvežamos persirengimo kabinos, suolai, šiukšlių dėžės, laikini gelbėtojų postai. Į pagalbą pasitelkta visa turima technika.

Užbaigus kraustymąsi žemyninėje dalyje, bus keliamasi į Smiltynę. Iki šiol čia darbai vyko lėtesniu tempu nei Melnragės ir Girulių pliažuose. Buvo surenkamas tik smulkus inventorius, kuriam išgabenti užtenka mažesnės technikos.

„Neturime tiek mašinų, traktorių, kad visur darbai vyktų vienodai. Finišuosime šioje kranto pusėje, tada kelsimės į kitą. Niekas nedega, bet darbus norime užbaigti kuo greičiau, kol visai nesubjuro orai. Tad plušame iki vėlaus vakaro. Būna, kad ir iki 23 val.“, – sakė biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Užpustė iki viršaus

Kraustymąsi paplūdimių prižiūrėtojams apsunkino praūžusios audros padariniai. Pirmiausia reikia atkasti smėliu užpustytą inventorių. Dalis suolų smėlyje skendo iki pat viršaus.

Ne taip lengva buvo viską atvežti, bet išvežti – dar sunkiau.

„Ne taip lengva buvo viską atvežti, bet išvežti – dar sunkiau“, – apibendrino vadovas.

Prižiūrėtojai net sukonstravo specialų įrankį, kuris padėtų valyti smėlį iš medinių paklotų.

Baigiantis sezonui, dar nebuvo aišku, kur reikės patalpinti paplūdimio inventorių. Anksčiau jis būdavo sudedamas ir kito sezono laukdavo Pirmojoje Melnragėje, netoli molo.

Ši teritorija buvo atiduota kavinei ir banglentininkams. Tad į paplūdimį persirengimo kabinos, šiukšlių dėžės šiemet iškeliavo anksčiau nei startavo sezonas.

Ieškota naujos vietos, kur galima laikyti inventorių šaltuoju metų laiku. Norėta, kad jis būtų šalia paplūdimio, kad nereikėtų inventoriaus vežti toli.

Taip pat rinktasi neatoki vieta. Priešingu atveju inventorius gali tapti vandalų taikiniu.

Teritorija persirengimo kabinoms, šiukšlių dėžėms, suolams laikyti rasta. Jie bus sudėti Pirmojoje Melnragėje, netoli įmonės „Klaipėdos nafta“ teritorijos.

Tualetai dar veiks

Nors paplūdimio sezonas baigėsi, viso inventoriaus iš paplūdimių prižiūrėtojai neketina išvežti. Bus palikta viena kita šiukšlių dėžė, suoliukas.

„Žmonės į pliažus eina ir šaltuoju metų laiku. Tad norime, kad jiems būtų patogu. Jei orai pagerės, atvešime ir daugiau. Tai nėra sudėtinga“, – komentavo vadovas.

Dar nebus uždaryti ir paplūdimio tualetai: „Jie turėtų būti užrakinti po rugsėjo 15-osios, kai baigiasi sezonas. Tačiau raštais aklai nesivadovaujame. Žmonių dar yra, tad tualetus kol kas paliekame atvirus“, – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių