Kontrolierių patikrinimai drausmina rūkalius

Po nuolatinių reidų prie mokyklų esančiuose daugiabučių namų kiemuose sumažėjo rūkančių ir aplinką teršiančių mokinių. Tačiau išspręsti problemos iki galo dar nepavyko – nuorūkos mėtosi.

Pastaruoju metu kontrolieriai didesnį dėmesį skyrė trims daugiabučių namų kiemams, esantiems šalia mokyklų. Jie įsikūrę Kretingos g. 19, J.Karoso g. 18 ir J.Janonio g. 18.

Į pareigūnus nuolat kreipdavosi minėtų namų gyventojai. Jie neapsikentė rūkančių ir šiukšlinančių jaunuolių. Gyventojai net padėjo specialią dėžę, kad šalia esančiose mokyklose besimokantys mokiniai nemėtytų nuorūkų ant žemės.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys teigė, kad pastaruoju metu nuvykus į minėtus kiemus jau ne visada sutinkama rūkančių jaunuolių. Skundų sumažėjo ir iš gyventojų.

„Vadinasi, patikrinimai kažkiek padeda. Dalis jaunuolių tose vietose gal ir neberūko, tačiau visada gali ateiti kiti, kurie nebuvo patekę į mūsų akiratį“, – tvirtino vedėjas.

V.Valys neslėpė, kad dėl rūkymo neleistinose vietose ir toliau bus vykdomi patikrinimai. Pasitaiko, kad mokiniai dūmą traukia ir mokyklos teritorijoje, nors tai yra draudžiama.

„Dirbsime ir toliau šioje srityje. Užsuksime ir į šalia švietimo įstaigų esančius daugiabučių namų kiemus. Jaunuoliai labiausiai bijo viešumo. Tęsime bendravimą su švietimo įstaigų administracijomis“, – patikino vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių