Kontrolierių akiratyje – jomarkas

Viešint kruiziniams laivams Teatro aikštėje įsikuriantys liaudies amatų jomarko prekeiviai sulaukė kontrolierių iš uostamiesčio savivaldybės vizito. Tikrinta, ar mugėje nesusirenka daugiau nei leistina prekeivių.

Penktadienį uostamiestyje viešėjo du kruziniai laivai  -- „Nautica“ ir „Sea Cloud II“. Todėl, kaip įprasta, Teatro aikštėje vyko tradicinis liaudies amatų jomarkas, kur savo gaminius bei veiklą pristato amatininkai bei tautodailininkai.

Miesto tarybos sprendimu, 30 meistrų yra atleidžiami nuo vietinės rinkliavos už galimybę prekiauti laivus sutinkančiame jomarke.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad  neseniai buvo sulaukta informacijos, jog tradicinių amatų mugėje įsikuria daugiau prekybininkų nei leidžiama.

Poskyrio vedėjas taip pat pabrėžė, kad nors atplaukusius laivus pasitinkančio jomarko metu tautodailininkai ir amatininkai nuo vietinės rinkliavos už prekybą yra atleidžiami, tačiau jie vis tiek turi turėti verslo liudijimą ar kitą dokumentą, patvirtinantį, jog žmogus turi teisę verstis būtent tokia veikla.

Todėl penktadienį savivaldybės atstovai surengė reidą, kurio metu ir įvertinta esama situacija. Po tikrinimo paaiškėjo, kad tądien Teatro aikštėje nusižengimų nebūta.

Iš viso buvo patikrinti 24 prekeiviai, kurie turistams siūlė pirkti ar eksponavo savo gaminius. Dauguma prekiavusiųjų pirkėjus viliojo gintaro dirbiniais.

„Visi turėjo leidimus vykdyti prekybą viešose vietose bei verslo liudijimus, kad gali verstis ta veikla“, – teigė V.Valys.

Panašius tikrinimus numatoma rengti ir ateityje. Pašnekovo teigimu, prekybos ir paslaugų viešose vietose kontrolė vykdoma kiekvieną savaitę.

„Kai tik pradėjome tikrinti, prieš 2 ar 3 metus, prekybos ir paslaugų teikimo viešose vietose pažeidimų buvo kur kas daugiau. Po intensyvių tikrinimų situacija gerėja“, – pastebėjo V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gd

gd portretas
Ieško subinėj ambu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių