Kontrolieriai tikrino miesto vaiduoklius

Kontrolieriai tikrino apleistus uostamiesčio pastatus ir jų teritorijas. Stebėta, kas pasikeitė po pastarųjų vizitų ir sankcijų taikymo. Tvarkytis suskubo ne visi griuvenų savininkai, tačiau užfiksuota ir teigiamų pokyčių.

Kontrolieriai tikrino apleistus uostamiesčio pastatus ir jų teritorijas. Stebėta, kas pasikeitė po pastarųjų vizitų ir sankcijų taikymo. Tvarkytis suskubo ne visi griuvenų savininkai, tačiau užfiksuota ir teigiamų pokyčių.

Teritorijos tvarkyti nepradėjo

Tikrintojai vyko į Kretingos gatvėje esančias Lietuvos kino studijos valdas. Dabar šiuo pastatu rūpintis turi bankroto administratorius. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai jam surašė reikalavimą aptvarkyti teritoriją. Terminas baigiasi kovo pradžioje.

"Nuvykome pažiūrėti, ar kas nors yra daroma. Tačiau niekas nejuda iš vietos. Teritorijoje yra atvirų angų, kur gali įkristi žmogus ir įvykti skaudi nelaimė", – pasakojo Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Jis vylėsi, kad viskas pajudės, kai atsiras naujas pastatų savininkas.

"Turime ne vieną pavyzdį, kai bankroto administratorius nesirūpindavo apleistu statiniu, jį supančia teritorija, o atsiradus savininkui situacija pasikeisdavo", – tvirtino vedėjas.

Kontrolieriai apsilankė ir buvusiose arklidėse, esančiose Senvagės gatvėje 3.

Priešingai nei buvusioje Lietuvos kino studijos teritorijoje, čia pradėta tvarkytis.

"Dėl šios teritorijos buvo surašyta daug protokolų, tačiau dabar judama į priekį. Ateityje čia bus gyvenamųjų namų kvartalas", – tvirtino vedėjas.

Turi ambicingų planų

Kontrolieriai apsilankė ir apleistame pastate, esančiame Joniškės gatvė 3. V.Valio teigimu, anksčiau šį statinį siūlyta išbraukti iš apleistų objektų pastato. Tačiau miesto taryba nesutiko, nes jis neatitiko reikalavimų. Pastatas buvo netvarkingas.

"Šioje vietoje situacija kiek pasikeitė. Teritorija buvo aptverta. Į ją nebegali patekti benamiai. Anksčiau čia jie buvo net apsigyvenę. Nugriauta ir būdelė, kuri stovėjo dviračių tako pusėje. Joje taip pat nuolat įsikurdavo benamiai. Dabar yra ruošiamas projektas", – komentavo vedėjas.

Tikrintojai užsuko ir į buvusio "Trinyčių" fabriko valdas. V.Valys tvirtino, kad čia pokyčių nėra. Teritorija aptverta, bet daugiau niekas nejuda.

Vedėjas teigė, kad šiokių tokių pokyčių yra dėl miesto centre esančio "Baltijos" kino teatro pastato. Pradėti projektavimo darbai.

"Savininkai visada prižiūrėdavo šį pastatą. Jei vėjas išversdavo tvorą ar atsirasdavo kokia anga, iš karto užtaisydavo. Dabar savininkai turi ambicingų planų. Gal greitai šis pastatas nebebus vaiduoklis", – svarstė V.Valys.

Sandėliukus griaus gyventojai

Pagaliau susitarta dėl sandėliukų komplekso Rumpiškės gatvėje 4. Jis – avarinės būklės. Sandėliukų naudotojai juos nugriaus iki vasario 27 dienos. Sutartis su darbus atliksiančia įmone jau sudaryta.

"Dėl šių sandėliukų buvo kilę ginčų. Dalis jų nebuvo užregistruota. Problemos sprendimas tęsėsi ne vienerius metus. Galiausiai pasiektas susitarimas. Gyventojai juos nugriaus", – tvirtino vedėjas.

V.Valys pasidžiaugė sutvarkyta buvusios šaudyklos teritorija, esančia Birutės gatvė 5.

"Nebeliko nė vienos plytos. Kiti taip teritorijų nesutvarko", – teigė vedėjas.

Dalį buvusių šaudyklos pastatų viena įmonė nugriovė nemokamai, už darbus pasiimdama medžiagas. Kiti griovimo darbai atlikti savivaldybės lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves klaipedietis

buves klaipedietis portretas
kada kino teatra sutvarkys kas nors, ta senamiestyje, jau pavdinimo nebepamenu, vaikas dar buvau kai sudege, geda miesto

seklys

seklys portretas
o kas stagnavo siuos visus "vaiduoklius" dekokite PUTEIKIUI ir PUTEiKIUI PLIUS :)

Javol

Javol portretas
mieto gatves issisluokit,"kontrolieriai" !Chebra anttiek apsalus,kad net miesto nebevalo["visi i rinkimus"],pakelese kruvos zvyro,pernyksciu lapu,purvo.Bet smegenims pudrinti, laiko ir pinigu turi."Kontrolieriai" ... ... ! P.S O ka veikia Higienos centras,negi nemato,kad purvas-dulkes tai potencialus plauciu ligu uzkratas.Kada pradesit dirbti,"kontrolieriai" ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių