Konteinerių aikšteles prižiūrės gyventojai

Buitinių atliekų ir antrinių žaliavų konteinerių aikštelėse norima įvesti daugiau tvarkos. Manoma, kad tai pavyktų padaryti, jei jų priežiūra būtų pavesta gyventojams.

Dabar tik dalis konteinerių aikštelių patenka į daugiabučiams namams detaliaisiais planais priskirtas teritorijas. Būtent šiomis, kaip ir kiemu, rūpinasi gyventojai.

Kita dalis konteinerių aikštelių nepatenka į daugiabučiams namams priskirtas teritorijas. Tačiau jų gyventojai neša čia atliekas. Žmonės taip pat piktinasi, kad aikštelėse vyrauja netvarka.

„Yra nelygybė. Vieni gyventojai prižiūri konteinerių aikšteles, o kiti – ne, nors jomis naudojasi. Norime, kad visiems galiotų vienoda tvarka“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Dėl to inicijuotas Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pakeitimas. Norima įteisinti nuostatą, kad konteinerių stovėjimo vietas ir aikšteles prižiūrėtų atliekų turėtojai.

Tokią prievolę numato ir Atliekų tvarkymo įstatymas. Daugiabučiams namams ar jų grupei konteinerių aikštelės bus priskirtos savivaldybės administratoriaus įsakymu. Schema turi būti parengta iki spalio 19 d. Ją žadama suderinti ir su gyventojais.

„Įteisinus nuostatą, konteinerių aikštelių priežiūra turi rūpintis atliekų turėtojai, būtų aišku, kas kur turi tvarkytis. Taip pat patys gyventojai labiau pradėtų kontroliuoti, kas palieka neleistinas atliekas“, – komentavo vedėja.

Finansų ir ekonomikos komiteto, kurio posėdžio metu svarstytas šis klausimas, nariai domėjosi, ar konteinerių aikštelių neturi sutvarkyti atliekų vežėjai.

I.Šakalienė paaiškino, kad užtikrinti tvarką aikštelėse jie turi tik išveždami atliekas. Laikotarpiu iki kito išvežimo – patys gyventojai, ką kai kurie ir daro.

Komiteto nariams kilo klausimų, kaip daugiabučiam namui ar jų grupei bus priskirtos konteinerių aikštelės.

„Ar nebus taip, kad aikštele naudosis 30-ies namų gyventojai, o prižiūrės vieno?“ – klausė tarybos narys Arūnas Barbšys.

I.Šakalienė akcentavo, kad Aplinkos kokybės skyriaus rengiama schema bus suderinta su gyventojais, tariamasi dėl aikštelių tvarkymo.

„Lygiai taip pat turėjome tartis dėl vadinamųjų pilkųjų zonų, kurios nebuvo priskirtos daugiabučiams namams, tvarkymo“, – pastebėjo vedėja.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai atidėjo šio klausimo svarstymą. Norima, kad pirma būtų parengta ir pristatyta konteinerių aikštelių bei vietų priskyrimo daugiabučiams namams schema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kukutis

Kukutis portretas
Vot ir įdarbinkite pašalpininkus.

o konteineriu

o konteineriu portretas
prieziura gyventojams. Ar savivaldybe didina gyventoju uzimtuma uz dyka?

Siekiant

Siekiant portretas
didinti darbo ieškančiu Klaipėdos miesto gyventoju uzimtumo galimybes savivaldybes direktoriaus pavaduotoja prisieme dar vienas pareigybes...
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių