Konsulą atšaukė iš tarnybos Klaipėdoje

Klaipėdoje kelerius metus dirbęs Rusijos Federacijos generalinis konsulas Vladimiras Malyginas atšauktas į Maskvą.

Klaipėdoje kelerius metus dirbęs Rusijos Federacijos generalinis konsulas Vladimiras Malyginas atšauktas į Maskvą.

Vakar šios šalies Generalinio konsulato uostamiestyje atstovas Vladimiras Čertkovas patvirtino apie V.Malygino išvykimą. Oficialiai teigiama, kad jis paskirtas dirbti Maskvoje.

Kol kas Klaipėdoje laukiama kito generalinio konsulo. Kas juo taps, nepranešama.

Atsisveikindamas V.Malyginas dėkojo Vakarų Lietuvos savivaldybių vadovams, su kuriais generaliniam konsului teko dirbti, verslo atstovams, Rusijos piliečiams bei tautiečiams, gyvenantiems mūsų krašte, taip pat visiems savo bičiuliams lietuviams, su kuriais jam čia teko bendrauti.

V.Malyginas išreiškė jiems padėką už darbą vystant bei gilinant lietuvių bei rusų santykius.

"Visada atsiminsiu gerus jūsų santykius asmeniškai su manimi bei mano šalimi – Rusijos Federacija", – atsisveikinimo laiške teigė V.Malyginas.

2012-ųjų rudenį pradėjęs darbą Klaipėdoje 40 metų diplomato darbą dirbęs V.Malyginas į Lietuvą atvyko po ne vienerių metų darbo generaliniu konsulu Škotijoje, Edinburge.

1950 metais gimęs V.Malyginas yra 1-osios klasės nepaprastasis ir įgaliotasis pasiuntinys. Kokį darbą jis dirbs Maskvoje, o gal išeis užtarnauto poilsio, kol kas neaišku.

Darbo Klaipėdoje pradžioje baiminęsis lietuviško nacionalizmo proveržių diplomatas buvo maloniai nustebintas, kad lietuviai yra geranoriški ir puikiai kalba rusiškai. Uostamiestyje bei Vakarų Lietuvoje V.Malyginas buvo įgijęs daug draugų, kurie buvo dažni Generaliniame konsulate rengiamų oficialių priėmimų svečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių